Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да

...
Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да
Коментари Харесай

Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да вземат участие на Олимпийските игри в Париж

Състезателите от Русия и Беларус по конен спорт няма да вземат участие на олимпийските игри в Париж през идващото лято, оповестяват от ФЕИ.

Управляващият орган забрани на спортистите от тези две страни да бъдат част от интернационалните шампионати през март 2022 година, няколко седмици след началото на съветската инвазия в Украйна. По-късно от ФЕИ прецизираха, че представители на Русия и Беларус могат да се върнат единствено към някои от надпреварите, само че при осъществяването на строги критерии.

" Руските и беларуски спортисти не са взели участие в нашите най-силни шампионати от 2 март 2022 година. Това значи, че те към този момент са пропуснали квалификациите за Олимпиадата в Париж следващата година ", обявиха от Международната федерация по конен спорт.

Международният олимпийски комитет (МОК) реши по-рано през декември да разреши на руснаци и беларуси да вземат участие в някои самостоятелни надпревари в Париж 2024, само че при осъществяването на извънредно строги критерии за допустимост.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР