Състезателите от Формула 1 Нико Хюлкенберг (Рено), Ланс Строл (Рейсинг

...
Състезателите от Формула 1 Нико Хюлкенберг (Рено), Ланс Строл (Рейсинг
Коментари Харесай

Трио мина само с предупреждения за сценката на Монца

Състезателите от Формула 1 Нико Хюлкенберг (Рено), Ланс Строл (Рейсинг Пойнт) и Карлос Сайнс-младши (Макларън) получиха предизвестия, само че не и санкции със загуба на позиции поради странния свършек на квалификацията за Гран При на Италия.

Стюардите разгледаха доста деликатно фрагментите от заключителните минути в Q3, където деветимата останали на трасето водачи – Кими Райконен малко по-рано беше забил колата си в огражденията около „ Параболика” – се придвижваха прекомерно постепенно в последната си инсталационна обиколка, защото никой не желаеше да се откъсне първи от групата и да сътвори условия за слипстрийм резултат.

Маршалите решиха, че точно Хюлкенберг, Строл и Сайнс са тримата най-големи виновници в това, че са карали „ излишно бавно” и са изиграли „ забележителна роля в скупчването на болидите в сериозен етап”.

Стюардите насочиха и рекомендация до Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) да се произнесе с публично решение, с цел да се избегнат повторенията на сходен жанр странни подиуми. В резултат от случката 7 от водачите на трасето не съумяха да пресекат старт-финалната права в точния момент, с цел да започват опит за бърза обиколка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР