Състезателите на Корея в шорттрека винаги са сред фаворитите и

...
Състезателите на Корея в шорттрека винаги са сред фаворитите и
Коментари Харесай

Корейските шорттрекисти идват в София, за да защитят 7 световни титли

Състезателите на Корея в шорттрека постоянно са измежду любимците и с такива упоритости ще дойдат и на Световното състезание в София. В " Арена Армеец " от 8 до 10 март те ще би трябвало да бранят извоюваните преди година на шампионата на планетата в Монреал 7 от 10 вероятни трофеи.

В Канада корейците взеха златните медали на 500 м и в щафетата на 5000 м при мъжете и всички 5 при дамите - на 500 м, 1000 м, 1500 м, щафетата на 3000 м и в многобоя. №1 бе Чой Мин Жон (20 г.), която сграбчи 4 трофеи. Този сезон обаче тя приключи на 7-о място в международната купа и сигурно в София ще опита да оправдава звездния си имидж.
 Снимка 407172
На второ място в класирането по медали преди година бе Канада, с помощта на трите си трофеи. Всички бяха извоювани от локалната звезда Чарлз Хамлин (34), за който международното в София може да е последното съревнование в кариерата. Хамлин обаче не бе изключително безапелационен в международната купа този сезон и приключи на 27-о място.

Унгария също имаше победител предходната година, с помощта на Шаолин Шандор Лю. 23-годишният играч с майка унгарка и татко китаец обаче завоюва финалната дисциплинираност на 3000 м, в която не се раздават медали. Въпреки това тя е извънредно значима, защото там вземат участие единствено 8-те шорттрекисти с най-вече финални точки в надпреварата и може да докара до разбъркване в челните позиции. Унгарецът пък приключи на 12-а позиция в класирането за международната купа този сезон, само че сигурно ще търси по-добри позиции в София.
 10 олимпийски първенци идват в
10 олимпийски първенци идват в " Арена Армеец ", вижте ги онлайн гратис!

От 8 до 10 март София е хазаин на международното състезание по шорттрек за мъже и дами

Общо 8 народи завоюваха медали на шампионата на планетата през 2018-а. Към 7-те златни оценки Корея добави 4 сребърни и 1 бронзов (общо 12), Канада взе с изключение на купите на Хамлин още 1 сребърен и 2 бронзови медала (общо 6), а Унгария си потегли със сребро. Сред призьорите бяха още Китай (1 сребърен и 3 бронзови), Русия (1 сребърен и 2 бронзови), Холандия (1 сребърен и 1 бронзов), Полша (1 сребърен) и Япония (1 бронзов).

Входът за Световното състезание в София (8-10 март) е свободен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР