Състезателите, които ще участват в 10-то юбилейно издание на турнира

...
Състезателите, които ще участват в 10-то юбилейно издание на турнира
Коментари Харесай

Състезателите на Рамус София къп“ с електронна екипировка като на Олимпийските игри в Токио

Състезателите, които ще вземат участие в 10-то юбилейно издание на шампионата по олимпийско таекуондо „ Рамус София къп “ ще играят с електронната екипировка, употребена от уредниците на Олимпийските игри в Токио. Домакин на конкуренцията на 4 и 5 ноември ще е столичната „ Асикс Арена “.

„ Постарали сме се да създадем отлична организация. Наемаме електронна екипировка непосредствено от компанията, която обезпечава оборудването на олимпийските игри и на международни шампионати. У нас ще пристигна екипът, който беше на последните олимпийски игри в Токио. Въпреки, че шампионатът е за деца, за мен е значимо оборудването да работи добре, с цел да бъде оптимално почтено и най-хубавите да победят. Ще имаме лъчение онлайн в интернет ", показа Димитър Михайлов – президент на таекуондо клуб „ Рамус “, уредник на надпреварата.

Заявка за присъединяване в шампионата са подали над 900 състезатели от 21 страни. Надпреварата се провежда във връзка 1 ноември – Ден на националните будители.

„ През 2013 година започнахме с концепцията да организираме съревнование за деца в чест на Деня на националните будители. Вече 10 години поддържаме тази традиция. Състезанието е в календара на Европейския таекуондо съюз и носи точки за европейската класация при кадети и юноши. Това е нещо ново за нас, защото до в този момент сме организирали единствено ранкингови шампионати за мъже. Това притегля по-силни състезатели, тъй че едни от най-хубавите таекуондисти в Европа дойдат и ще вземат участие. Наистина имам вяра, че някои от тях може би ще станат олимпийски медалисти. В интерес на истината много от настоящите олимпийски първенци, първо са взели участие в нашите надпревари “, описа още вицепрезидентът на БФ по Таекуондо.

Тази година с изключение на шампионат в олимпийската дисциплинираност " Спаринг ", в програмата на „ Рамус София къп “ е включен и шампионат в дисциплината " Пумсе " (форма).

„ Тази дисциплинираност е част от таекуондо. Аз считам, че няма задоволително надпревари в България по пусме. Това е опция състезателите да могат да се изявят и в тази дисциплинираност “, добави Михайлов.

Състезанието събота и неделя в " Асикс Арена " ще е с вход свободен. Срещите стартират в 9.00 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР