Състезатели от 19 страни ще участват в 13-ото Европейско първенство

...
Състезатели от 19 страни ще участват в 13-ото Европейско първенство
Коментари Харесай

Състезатели от 19 страни ще участват на 13-ото Европейско първенство по плажен тенис в Кранево

Състезатели от 19 страни ще вземат участие в 13-ото Европейско състезание по плажен тенис, на което България ще бъде хазаин за четвърти път. Шампионатът ще се организира в Кранево, а формалното разкриване на шампионата на Стария континент за мъже и дами e планувано за 4 септември в 19.00 часа. Победителите ще бъдат излъчени след финалите на 8 септември.

Преди това, от 2 до 4 септември, за първи път ще бъдат извършени шампионати при юношите и девойките до 14 и 18 години.

България ще бъде показана от 10 девойки и момчета. При 14-годишните това са Михаела Йорданова, Йоана Иванова, Димитър Берданков и Борис Димов, а при 18-годишните - Елина Буюклиева, Алексия Василева, Александър Гюнов, Емилиян Цветков, Велизар Василев и Георги Ламбов.

Най-добрите в света идват в България за европейското състезание по плажен тенис за мъже и дами. Водачът в международната класация при мъжете Никита Бурмакин (Русия) и номер 1 в света при дамите София Чимати (Италия) ще играят на шампионата на Стария континент в Кранево.

Втората половина на седмицата ще предложи извънредно зрелищни борби на 10-те корта, построени в спортния комплекс. В европейското по плажен тенис ще вземат участие тимовете на България, Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР