Състезатели от 15 държави ще вземат участие в XIV издание

...
Състезатели от 15 държави ще вземат участие в XIV издание
Коментари Харесай

15 нации се включват в XIV Европейско първенство по плажен тенис в София

Състезатели от 15 страни ще вземат присъединяване в XIV издание на Европейското състезание по плажен тенис в София ′21. България е хазаин на шампионата на Стария континент за пети път след шампионатите в Албена ′11, Созопол ′16, Созопол ′17 и Кранево ′19. Страната ни трябваше да одобри конкуренцията през предишното лято, само че поради пандемията от ковид тя беше отсрочена с една година и ще се организира от 4 до 11 септември 2021 година в комплекс "София Бийч Ризорт " в Панчарево.

Въпреки към момента комплицираната епидемиологична обстановка и всички настоящи в Европа ограничавания поради COVID-19 в шампионата ще се включат тенисисти от България, Германия, Гърция, Естония, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Нидерландия, Полша, Португалия, Русия, Сан Марино, Унгария и Франция. Шампионатът ще се организира в три възрастови категории: момчета и девойки до 14 година (5-7.IX); юноши и девойки до 18 година (5-7.IX); мъже и дами (8-11.IX).

България ще бъде показана при 18-годишните с една мъжка двойка - Александър Павлов и Николай Зиколов, една женска двойка - Елина Буюклиева и Поля Николова, и две смесени двойки - Буюклиева / Зиколов и Николова / Павлов. При мъжете и дамите като хазаин страната ни има право на по три двойки, които ще бъдат образувани от Росен Ненчев / Борислав Бончев, Емил Аргиров / Димитър Симеонов, Пламен Фотев / Стефан Пенков, Диана Митева / Катина Симеонова, Карина Димова / Калина Петкова и Румяна Тонева / Мария Каракушева.

Големите звезди на шампионата ще бъдат международните №3 и №4 в мъжката класация по плажен тенис - надлежно Антонио Рамос Виера (Испания) и Никита Бурмакин (Русия). Бурмакин е настоящ европейски първенец, откакто през 2019 година с тогавашния си сътрудник Сергей Купцов победи с купата в Кранево.

Церемонията по разкриване на Евро ′21 по плажен тенис се организира през вчерашния ден в "София Бийч Ризорт ", а същинската конкуренция стартира през днешния ден с мачовете от първите кръгове при 14- и 18-годишните. В комплекса в Панчарево се позволява аудитория при съблюдаване на условието на здравните управляващи за запълване на не повече от 30% от потенциала на трибуните.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР