Състезател от Спортния клуб по борба в Разград спечели най-голямото

...
Състезател от Спортния клуб по борба в Разград спечели най-голямото
Коментари Харесай

Борец от Разград спечели златния пояс на турнира Лютви Ахмедов

Състезател от Спортния клуб по битка в Разград завоюва най-голямото отличие на шампионата по битка " Златния пояс на Лютви Ахмедов ". Тазгодишният притежател Сейко Калинов получи наградата от сина на патрона на надпреварата Шукри Ахмедов, оповестиха от пресцентъра на Община Разград, с чиято поддръжка се реализира надпреварата, проведено от разградския клуб по битка.

За най-техничен играч бе разгласен Никола Стоянов от Горна Оряховица. Приза за най-резултатен играч получи Берк Хаджиюмеров от Глоджево, а оценката за най-техничен задграничен играч отиде при Егор Марков от Молдова. В отборното класиране преди всичко е СКБ " Лютви Ахмедов ". Втори са състезателите от клуба по битка в Сливен, а купата за трето място получават спортистите на търговищкия клуб ”Олимпиец ”. За всички първенци в другите категории имаше медали.

Както Българска телеграфна агенция заяви по-рано, в 25-то издание на шампионата по битка, носещ името на именития разградски герой Лютви Ахмедов участваха близо 100 състезатели от одобрени клубове по битка от страната и техни връстници от Измаил, Украйна, Тараклия, Молдова и от Бурса, Турция. Освен момчетата на тепиха, само че в демонстрационни битки без победител, излязоха и три деветгодишни девойки – правнучката на Лютви Ахмедов Еля Шен, която се състезава за Бурса и две девойки от разградския клуб Магдалена Стойчева и Февзие Ниязи. В края на шампионата и трите състезателки получиха златни медали.

Сред формалните посетители на шампионата бяха олимпийският първенец Хасан Исаев и други спортни деятели от Лудогорието и прилежащи райони.

Приветствие към уредниците, участниците и гостите насочи ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев. Той напомни, че задачата на сходни надпревари е да се утвърждава у младото потомство дух на борбеност, на слагане на цели за реализиране и на великодушие. Ненчев имаше достойнството и да връчи плакет от името на управлението на СКБ ”Лютви Ахмедов ” на олимпийския първенец Хасан Исаев във връзка идния му след месец 70-годишен празник.

Грамоти и парични средства за реализирани триумфи през тази спортна година получиха състезателките от разградския клуб Фатме Шабан и Мелиса Ярадан. Наградите им ги връчи изпълнителният шеф на клуба Ремзи Осман, на който всички в залата пожелаха триумф и седма шампионска купа на Световното състезание по битка за ветерани, което ще се организира идната седмица в Пловдив.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР