Състезанията по триатлон от програмата на Олимпийските игри в Париж

...
Състезанията по триатлон от програмата на Олимпийските игри в Париж
Коментари Харесай

Надпреварите в триатлона в Париж 2024 са под въпрос заради качеството на водата в река Сена

Състезанията по триатлон от програмата на Олимпийските игри в Париж 2024 може да бъдат отсрочени или плувният стадий да бъде анулиран, в случай че качеството на водата в река Сена бъде неподходящо повлияно от метеорологичните условия, счита ръководителят на организационния комитет на Игрите Тони Естанге.

Възможността за проливни дъждове във френската столица може да увеличи равнищата на бактерията Ешерихия коли във водата, макар че бяха вложени над милиард евро, с цел да бъде реката безвредна за плуване за първи път от 100 години.

Във вторник благотворителната организация Surfrider Foundation Europe обаче излезе с предизвестие, че взетите проби демонстрират рискови равнища на бактерии във водата, а до церемонията по разкриване на Олимпиадата в Париж остават малко повече от 100 дни.

" The president of the Paris 2024 Olympics has admitted that the triathlon competition could be delayed, or the swimming leg even cancelled, if adverse weather conditions impact on water quality in the River Seine this summer ".
— Ian Wright (@drianwright)

На фона на тази информация Тони Естанге изрази убеденост, че конкуренциите в триатлона ще се проведат във водите на Сена и добави, че уредниците разполагат с " проект при изключителни обстановки ".

" Когато взехме решение да проведем това съревнование в Сена, знаехме, че ще бъде огромно предизвикателство. Властите имат огромна стратегия за вложения и този план е приказен ", съобщи ръководителят на организационния комитет на Игрите в Париж.

" Все още сме уверени, че триатлонът ще се организира в Сена, тъй като имаме проект при изключителни обстановки. Можем да отложим надпреварите за дъждовни условия. Можем да изчакаме по-добри условия, тъй че сме уверени, че ще бъде допустимо реката да се употребява. Възможно е да променим датата и да създадем отсрочване от един или три дни Ще има дефинитивно решение, когато не може да се плува – това е част от разпоредбите на Международната федерация. Но това е нещо, което желаеме да избегнем, несъмнено ", разяснява още трикратният олимпийски първенец в кану слалома в бързи води Тони Естанге.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР