Състезанието за космически туризъм вече се е на много високо

...
Състезанието за космически туризъм вече се е на много високо
Коментари Харесай

Как изглежда единственият въглеродно неутрален космически кораб в света и кога ще може да се пътува с него

Състезанието за галактически туризъм към този момент се е на доста високо равнище, само че една компания се надява да сътвори нова ниша като " единствения въглеродно безпристрастен метод " за пътешестване до " ръба " на Космоса.

от Флорида Space Perspective възнамерява да предлага на пасажерите суборбитални завършения в капсула под налягане, " окачена " на голяма високотехнологична версия на балон с парещ въздух. Космическия транспортен съд се споделя Neptune.

Капсулата, която ще е закачена на галактическия транспортен съд е със кълбовиден дизайн, който разрешава на пасажерите по-добра панорама, както преимуществото на сигурността, че е най-благоприятен за напън.

360-градусовите панорамни гледки са обезпечени " най-големите в миналото патентовани прозорци " spored Space Perspective. Други усъвършенствания включват патентован конус за безпрепятствено и безвредно кацане във вода в морето, написа CNN.

По отношение на мащаба, компанията съпоставя капсулата с размера на " огромна балконска каюта на круизен транспортен съд ", до момента в който балонът е към 509 000 кубически метра толкоз огромен, че футболен стадион може да плува в него умерено.

Захранван с водород

Преди да се заемат с този бизнес, създателите на Space Perspective Джейн Пойнтър и Табер МакКалъм са проектирали системите за въздух, храна и вода за галактическата база Biosphere 2, в която са живели две години.

Претенциите на компанията за нулеви излъчвания се основават на обстоятелството, няма да употребяват високоенергийни ракети за политане в Космоса.

Както знаем обаче в света има дефицит на хелий. Той е в лимитирани количества и е нужен за сериозни медицински приложения. Затова галактическият транспортен съд Нептун употребява водород. Космическият транспортен съд може да се употребява неведнъж.

" Векове работа по развиването на балона и парашута демонстрират, че летенето с балон е най-простото, най-безопасното и най-чистото решение ". Капсулата и Space Balloon постоянно остават свързани и изискванията за политане и кацане постоянно са под наш надзор. ", споделя МакКалъм в изказване.
 Снимка 582341
Източник:

Звучи забавно, само че какъв брой ще коства?

Билетът ще коства $125 000. Space Perspective има за цел да стартира да транспортира групи от до осем пасажери на шестчасови полети до края на 2024 година Това обаче може да се случи и по-рано.

Тъй като не напуща земната гравитация, няма да се изисква профилирано образование и пасажерите ще могат да се разхождат из пространството на капсулата. Компанията твърди, че качването на галактическия транспортен съд ще бъде толкоз просто, колкото на аероплан.

Пътуванията ще включват двучасово нанагорнище. След това следват още два часа, с цел да могат пасажерите да се насладят на гледките от кабината, преди галактическият транспортен съд да направи своето двучасово втурване към океана. Пътуването до брега ще бъде с транспортен съд.
 Снимка 582342
Източник:

На борда ще има Wi-Fi, тъй че пасажерите да могат да предават онлайн преживяването си за хората на Земята, а също по този начин ще има камери на борда, документиращи целия полет и връщането. Сателитните изображения и 360-градусовите камери също ще създадат допустимо увеличението и намаляването на резолюцията.

Както към този момент стана ясно билетите са по 125 000 $ на човек, само че интерес има-Space Perspective афишира, че към този момент са продадени близо 900. Вече одобряват резервации за 2025 година и по-късно. Клиентите на компанията могат също да заплащат посредством криптовалута, което би трябвало да се хареса на консуматори, които не са склонни да рискуват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР