Състезанието за деца Като шеф готвачите“ събра участници от три

...
Състезанието за деца Като шеф готвачите“ събра участници от три
Коментари Харесай

С RUSE LIGHT AND RHYTM FEST завърши Фестивалът на туристическите анимации в Русе

Състезанието за деца „ Като началник готвачите “ събра участници от три страни

Акцентите в последния ден от 14. Фестивал за туристически занимания и анимации в Русе бяха кулинарно съревнование за деца и огромен фестивал за младежи с концерти на едни от най-популярните български реализатори.

В ресторат „ Кралска закуска “ се организира петото издание на интернационалната конкуренция „ Като началник готвачите “. Тя се провежда от Професионална гимназия по туризъм „ Иван П. Павлов “ – гр. Русе с поддръжката на Община Русе, Общинско дружество „ Русе арт “, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе, Ресторант „ Кралска закуска “ и Асоциация „ Еврорегион Данубис “.

В надпреварата взеха присъединяване възпитаници от 6 русенски учебни заведения, като четирима от тях бяха в тим с възпитаник от Професионалната гимназия по туризъм, един от тях – с възпитаник от Молдова и един с възпитаник от Румъния. За няколко часа учениците сътвориха разнородни сладки изкушения– ягодов чийзкейк, пълнозърнести мъфини, американски палачинки и шоколадова хемисфера.

Отличното им осъществяване затрудни журито в състав шеф-готвач Ради Стамболов – вицепрезидент на Евро-Ток – България (председател), шеф-готвач Петър Атанасов – член на Българската асоциация на професионалните готвачи и шеф-готвач Веско Георгиев от ресторант „ Тераса “.

Първото място завоюваха Ивайла Мирославова и Христо Христов, които бяха наградени от началник Ради Стамболов.

Второто място зае тимът на Енея Енчева и Бранов Ина, а третото място бе за Давид Аврамов и Марияна Събева.

Зам-кметът Златомира Стефанова връчи Специалната премия на Община Русе на тима Сунай Байдинов и Стефано Андреа.

Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе Красимир Иванчев връчи специфичната премия от името на организацията на Кателина Стефанова и Биянка Стефанова.

Специалната премия на публиката получиха Михаела Илиева и Наталия Атанасова, които бяха отличени от доктор Росица Георгиева, шеф на РУО – Русе.

Програмата на 14. Фестивал на туристическите занимания и анимации приключи с RUSE LIGHT AND RHYTM FEST, проведен от Общинската фондация „ Русе-град на свободния дух “ и Оперативна програма „ Русе арт “ със съдействието на лечебни заведения „ Медика “. На сцената на пл. „ Свобода “ младата аудитория посрещна Тита, Павел и Венци Венц и Криско. Водещ бе влогърът Боян Тодоров, а с изключение на звездните реализатори, настроението поддържаха танцьорите от балет „ Импулс “ към Общинския юношески дом и балет „ Мираж “ към Общинския детски център за просвета и изкуство. Учениците от Професионалната гимназия по облекло „ Недка Иван Лазарова “ дефилираха с футуристични светещи костюми, които сами бяха изработили. В края на вечерта Дани Лазер Шоу подари неповторима страст с огряния в светлини централен площад в Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР