Състезанието за 24 часа на България се провежда на пистата

...
Състезанието за 24 часа на България се провежда на пистата
Коментари Харесай

Започна ЕКО 24 часа на България“ в Хасково

Състезанието за 24 часа на България се организира на пистата в Хасково. Това е четвъртото издание на картинг конкуренцията.

В надпреварата вземат участие 12 народи, 40 тима, 221 състезатели. Трасето " Мегапорт " е с дължина 970 метра и по традицията ще има превръщане на посоката в 00:30 часа.

Главният уредник на конкуренцията Николай Върбицалиев разкри компликациите за организа

" За трета поредна година ще помогнем на дребния Гого ит Хасково с парични средства от такзата за присъединяване. Състоянието му се усъвършенства, ние ще продължаваме да му оказваме помощ. Имеме и много украински тимове, които не могат да бъдат с нас през днешния ден. Шест тима се отхвърлиха. Въпреки това сме с 40 тима, което прави надпреварата едно от най-големите в света в този формат ", показа той.

Сред феновете на събитието бе и най-хубавият български скиор Алберт Попов.

" Решихме да дойдем с група другари. Чувството е неповторимо. Има доста адреналин. Хората, които са тук, търсят тъкмо това. Наистина неповторимо. В картинга има много неща, които си наподобяват със ските - офанзива на завоя, излизане от завоя, с каква скорост да влезеш, с каква да излезеш. Малко или доста имам чувството, само че през днешния ден съм тук за удоволствието. За първи път ми е ", разкри той.

Второто включване ще бъде в 17:00 часа, а по-късно и от 21.00 часа по Българска национална телевизия 3.

В неделя (29 май) директните предавания от мястото на събитието ще можете да наблюдавате от 9:30 часа и 12:00 часа, когато ще станат ясни и спечелилите в маратонското съревнование по картинг.

В тима на „ Звездите “ се включват олимпийският медалист Йордан Йовчев, сноубордистът Радослав Янков, медалистът от Световното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година Даниел Боримиров, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, както и мотоциклетната звезда Мартин Чой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР