Състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Емилия-Романя през

...
Състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Емилия-Романя през
Коментари Харесай

Отмениха Гран при на Емилия-Романя във Формула 1

Състезанието от Формула 1 за Голямата премия на Емилия-Романя през този уикенд беше анулирано поради тежките метеорологични условия в италианската провинция.

Обилните превалявания през последните няколко дни на и наоколо до пистата " Имола " провокираха съществени наводнения, като по последни данни най-близкият град до трасето, който също носи името Имола е напълно под вода.

Изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали побърза да вземе отношение по тематиката, като съобщи, че анулацията на надпреварата е вярното решение и добави, че мислите му са с всички потърпевши.

" Огромна покруса е да виждам това, което се случва в Имола и Емилия-Романя, градът и мястото, където съм отраснал. Мислите ми са с жертвите на наводненията и всички наранени. Искам да изразя моята признателност и възторженостти към избавителните служби в града, които работят неуморно, с цел да оказват помощ на тези в потребност. Те са същински герои и цяла Италия се гордее с тях ", съобщи Доменикали.

" На фона на това решението за анулация на надпреварата бе вярно за локалните поданици и цялото семейство на Формула 1. Трябваше да се уверим, че ще осигурим сигурност за нашите чиновници, само че без това да натоварва в допълнение локалните управляващи, до момента в който те се борят с тази ужасна обстановка ", показа още някогашният началник на Ферари.

Призиви за отсрочване на конкуренцията се появиха и по-рано през днешния ден, когато вицепремиерът на Италия Матео Салвини също прикани управляващите в региона да се съсредоточат върху опазването живота и здравето на популацията.

Във вчерашния ден пък час от чиновниците на тимовете във Формула 1 бяха помолени да изоставен по-рано пистата " Имола " поради заплаха от наводнения.

С отлагането на Гран при на Емилия-Романя сезонът във Формула 1 бе скъсен до 22 надпревари, а идващият старт ще бъде на 28 май по улиците на Монте Карло.

The decision has been taken not to proceed with the Grand Prix weekend in Imola
— Formula 1 (@F1)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР