Състезание за деца с велосипеди организира за пръв път община

...
Състезание за деца с велосипеди организира за пръв път община
Коментари Харесай

С демонстрация, състезание с велосипеди и концерт на Сигнал отбелязват Празника на килима в Чипровци

Състезание за деца с колела провежда за пръв път община Чипровци във връзка празника на килима, който ще се състои в историческия град от 29 април до 1 май, заяви кметът на Чипровци Пламен Петков.
Стартът на децата ще бъде на 1 май на площад „ Чипровско въстание “, а маршрутът минава през изхода от Чипровци за село Железна, по околовръстното шосе на Чипровци и входа откъм село Мартиново. Заедно с децата ще карат няколко опитни състезатели, които ще наблюдават за произшествия. Победителят в надпреварата ще получи купата на община Чипровци.
В трите дни на празника на килима в Чипровци ще има демонстрации на направа на фамозните по целия свят чипровски килими, опция за продажба на продукцията на локални майстори-килимари, фотоизложби, тематични лекции, спортни надпревари за деца. На площада в Чипровци ще се продават и направени от локални занаятчии артикули, както и екологични храни, дело на локални майстор-готвачи.
Фестивалът ще бъде съпроводен с богата културна стратегия, който включва концерти на рок-групата „ Сигнал “, певицата Райна и духови оркестри от общината и района, заяви кметът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР