Състезание за бягане в София ще предизвика жените през юни.

...
Състезание за бягане в София ще предизвика жените през юни.
Коментари Харесай

Състезание за бягане в София ще предизвика жените през юни

Състезание за тичане в София ще провокира дамите през юни. Bioderma Women’s Run ще се организира на 22 юни, като стартът ще е до Националния замък на културата.

Целта на уредниците от състезателен клуб " Бегач " е да се привлекат дамите към бягането.

В момента в България дамите, които вземат участие в надпревари по тичане, са едвам 30% спрямо Европа, където са 55%, показват уредниците. Стремежът е да се промени тази статистика, като се покаже, че бягането може да бъде занимателно и е налично за всеки.

Основната отдалеченост на надпреварата е 3 км. Трасето продължава през моста на влюбените с обиколка в Южния парк 2 зад музея " Земята и хората ". Организаторите са планували настрана класиране в категория " Мама и аз ", където майките ще имат опция да се състезават отборно със своите деца на възраст до 12 години в това число.

Ще има и жури от фешън специалисти, което ще избере трите участнички с най-оригинален костюм. Децата от 4 до 12 години ще могат да се включат в лекоатлетическа подготовка и детско тичане.

 Състезание за тичане в София ще провокира дамите през юни

Бягането е едно от най-естествените придвижвания за индивида и то се отразява еднообразно благотворно и на мъжете и на дамите, показват от " Бегач ". И напомнят, че наред с битката за всички други права, дамите е трябвало да се борят за правото си да бягат. Катрин Сиутзър е първата жена, която през 1967 година бяга в Бостънския маратон, само че с цел да бъде позволена се постанова да се записва с мъжко име. 50 години по-късно тя бяга същия маратон, към този момент гладко. През 1997 година е проведено първото женско тичане в Париж с 1500 участнички. Две десетилетия по-късно те към този момент наброяват 40 000.

Победителката от надпреварата в София на дистанцията 3 км ще получи два самолетни билета до Париж, обезпечени от Air France.

Регистрацията за присъединяване става на уеб страницата на събитието. Една пета от средствата от такси за присъединяване в надпреварата ще бъдат дарени на Сдружението " Деца с онкохематологични болести ". Кампанията " Заедно сме в учебно заведение без граници " ще даде късмет на децата заболели от рак да продължат образователния развой по време на лекуването си, ще им помогне в усвояването на образователния материал и в сполучливото показване на изпитите за довеждане докрай на образователната година. Проектът ще обхване над 100 деца в учебна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР