Състезание по лов на котки за деца в Нова Зеландия

...
Състезание по лов на котки за деца в Нова Зеландия
Коментари Харесай

Прекратиха състезание за убиване на котки с участието на деца

Състезание по лов на котки за деца в Нова Зеландия беше прекъснато, откакто събитието получи огромен публичен отзив, написа Би Би Си.

Организаторите на годишния лов бяха подложени на критика, откакто оповестиха нова категория за деца, които да ловуват диви котки, които са пакостник в Нова Зеландия.

Имало е и опасения, че домашните котки могат да бъдат " хванати под пресечен огън ", споделя един от някогашните спонсори на лова пред локалната медия Stuff.

Събитието беше оповестено като част от акция за набиране на средства за локално учебно заведение в Кентърбъри на Южния остров през юни.

В надпреварата всяка година нормално вземат участие стотици хора, в това число деца, които се надпреварват да убиват диви свине, елени и зайци.

Организаторите на надпреварата по лов в Северен Кентърбъри оповестиха анулацията на събитието за котки във вторник, като обявиха, че са получили " гнусни и неуместни имейли ".

" Разочаровани сме и се извиняваме на тези, които се вълнуваха, че ще вземат участие в нещо, което е обвързвано със отбраната на нашите локални птици, както и на други уязвими типове ", написа групата във Фейсбук.

Публикацията получи повече от 100 коментара от консуматори, доста от които опазиха събитието. Хората обявиха, че ловът е можел да бъде " следено умъртвяване ".

" Ако единствено хората знаеха какви вреди нанасят дивите котки в близост ", написа една локална жителка.

" Те оказват въздействие и върху нашето земеделие. Дивите котки придвижват заболявания... ние просто ще продължим да ги отстрелваме, до момента в който ги виждаме ", заключи тя.

Мерките за управление на популацията на дивите котки са предмет на разгорещени диспути в Нова Зеландия, където животните са съществена опасност за локалните типове и биоразнообразието на страната.

Най-голямата природозащитна група в Нова Зеландия, Кралското сдружение за отбрана на горите и птиците, е пресметнала, че дивите котки могат да бъдат виновни за гибелта на до 1,1 милиона локални птици всяка година, както и на десетки милиони неместни птици.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР