Съставянето на правителство в 48-то Народно събрание ще е мисия

...
Съставянето на правителство в 48-то Народно събрание ще е мисия
Коментари Харесай

Политолози: Шансът за правителство е много малък

Съставянето на държавно управление в 48-то Народно заседание ще е задача невъзможна. Няколкото благоприятни условия започнаха да отпадат още преди да е конструирано Народното събрание.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Светлин Тачев.

Идеята да се върви на нови избори никак не е умна и не е изключително известна, пък добави сътрудника му Юлий Павлов. Над 70% от гласоподавателите желаят да се сформира държавно управление, въпреки и с цената на огромни взаимни отстъпки. Фактът, че избрани политически партии не се преценяват с волята на огромното болшинство от народа е загадъчен.

Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ имаха 54% и 134 депутати след изборите през ноември, а в този момент имат 37% и 98 депутати. Тенденцията е ясна, след зимата тези партии могат единствено да се надяват да не смъкнат още прцента си, не и да го качат. Какъв е смисълът президентът Радев да ръководи още 4 месеца и тогава да се направи това, което може да се направи още в този момент, запита Павлов.

Редно е да се сформира кабинет, въпреки и с пай мандат, който да прекара страната през зимата. Преговорният екип от Плевнелиев и Паси е остроумен ход на Борисов, с който да излезе от обстановката, без той да е отговорен, че не се е съставил кабинет, въпреки да е наясно, че това няма да помогне. Който провали опцията за сформиране на кабинет може да носи някаква отговорност, сподели Тачев. Според него вероятен вид е да се търси програмно държавно управление.

Павлов счита, че това е невероятно да се случи с мандатите на първите две партии.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР