Съставянето на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изглежда просто, логично

...
Съставянето на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изглежда просто, логично
Коментари Харесай

Парламентарното поведение на ГЕРБ ще създава всекидневни проблеми на правителството, смята Радан Кънев

Съставянето на държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ наподобява просто, разумно и позитивно за сътрудниците на България извън. Това сподели в студиото на Euronews Primetime евродепутатът Радан Кънев. Той сподели, че от ден на ден негови сътрудници от европарламента се интересуват от протичащото се в страната ни и наблюдават с интерес политическите процеси, които текат у нас.
Моят взор над това не е външен, аз виждам на обстановката като български политик и разбирам какъв брой по-сложно е, какъв брой съществено е напрежението и несъгласията, които седят зад едно такова решение. Независимо от това от две години аз съм уверен, че в една парламентарна република с пропорционална изборна система, партиите имат задължението да намерят болшинство и да излъчат държавно управление. За мен това е колкото мъчно, толкоз и позитивно развиване.
По думите му кабинетът, който се образува е с доста мощен новаторски профил и това е късмет за ново начало. Според Кънев обаче това, че има образувано държавно управление никога не значи, че политическата рецесия е зад тила ни, само че съгласно Кънев сигурно е най-малко отворена врата към излизане от нея. Той означи, че и за ГЕРБ-СДС и за ПП-ДБ няма да бъде елементарно, тъй като различия сред двете обединения има още от първите дни на ръководство.
Парламентарното държание на ГЕРБ ще основава всекидневни проблеми на държавното управление, това се вижда. Всички значими решения ще би трябвало да минават на договаряне за всяко гласоподаване, една непрекъсната парламентарна дипломация ще съпътства това ръководство. Нека обаче да забележим положителната вест – след толкоз години, в които българският парламент нямаше действителна роля в ръководството на страната, връщане на властта там, където Конституцията ни повелява.
Това, което е значимо е, че има контрактувана законодателна стратегия и тя не се случи с поддръжката на минимум двете ръководещи партии, евентуално това държавно управление няма да има дълъг небосвод, разяснява още Радан Кънев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР