Съставите на Ямбол и Шумен стигнаха до успехи съответно в

...
Съставите на Ямбол и Шумен стигнаха до успехи съответно в
Коментари Харесай

Ямбол и Шумен с победи в мачовете си от Втората шестица в НБЛ

Съставите на Ямбол и Шумен стигнаха до триумфи надлежно в мачовете си против Академик Пловдив и Левски от третия кръг на Втората шестица в Националната баскетболна лига (НБЛ).

В своята зала " Диана " ямболии се постановиха с 85:77 над пловдивчани за четвъртата си поредна победа в шампионата.

Баскетболистите на Тони Дечев дръпнаха с двуцифрена разлика още след откриващите 10 минути - 27:17 и до края не изпуснаха контрола върху дуела, макар че гостите се стремяха от самото начало до останат близо в резултата, само че в един миг от последната четвъртина се оказаха догонващи със 17 пункта при 57:74.

Маркедрик Бел вкара 22 точки за Ямбол, а Питър Кис завърши с " дабъл-дабъл " - 19 точки и 11 асистенции, до момента в който от другата страна Томислав Минков и Ренел Къмингс осъществиха по 15 пункта за учен.

В класирането ямболии са на 7-ото място с баланс 11-14, Академик Пловдив пък заема краткотрайна 10-а позиция с индикатори 8-17.



Междувременно в София съставът на Шумен записва третата си поредна победа от началото на акцията против Левски, надигравайки столичани със 79:68.

Двубоят обаче ще бъде запомнен със сбиването сред един от най-опитните в редиците на " сините " - Златин Георгиев и Карим Мане от състава на гостите. Напрежението сред двамата ескалира в средата на втората част, когато българинът първо хвърли топката по своя съперник, а по-късно потърси и физическа разпра, което докара и до неговата дисквалификация.

Иначе на паркета през първото полувреме състезателите на Шумен стояха по-добре, което им разреши да се отдръпват на почивката при двуцифрен задатък - 47:37. След подновяването на играта обаче домакините демонстрираха, че не са се предали и макар че изгубиха на част от основните им състезатели, момчетата на Димитър Ангелов стигнаха до цялостен поврат при 60:59. За тяхно страдание в края на срещата умората у " сините " си сподели думата и в последна сметка гостите се добраха до триумфа със 79:68.

За спечелилите Уилфрийд Ликей (22 точки и 10 борби) и Джъстин Кохайда (18 точки и 15 борби) завършиха с " дабъл-дабъл ", до момента в който в това време за Левски Димитър Маринчешки и Лъчезар Димитров се регистрираха с по 17 пункта.

В подреждането Шумен се изкачи до 8-ото място с баланс 9-16, а " сините " са една позиция по-назад с актив от 8 триумфа и 17 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР