Съставите на секционни комисии извън страната все още не са

...
Съставите на секционни комисии извън страната все още не са
Коментари Харесай

Член на секционна комисия в Русе: Не съм аз човекът, който е в комисия заради парите!

Съставите на секционни комисии отвън страната към момента не са попълнени

ЦИК чака от външното министерство да предложи членове. Започват и образованията на хората в изборните комисии, като от ЦИК дават опция на уеб страницата си и за подготвително попълване на протоколи.

Татяна Обретенова от Русе има сериозен опит като член на секционна комисия. Участвала е в избори 10 пъти до момента. В последния избор е била ръководител на СИК.

" Не съм аз индивидът, който е в комисия поради парите. В комисиите би трябвало да има хора, които да схващат от тази материя, да са осведомени, да вземат участие в образованията и да са способни да оказват помощ и на хората, които идват да гласоподават ", сподели пред Татяна Обретенова - член на СИК.

Татяна споделя, че допусканите грешките, съгласно нея, се дължат на недовиждане и неведение, макар че се провеждат образования.

" Машинното гласоподаване много облекчи работата на комисията, на членовете на комисията. Много по-лесно, доста по-бързо се получава. От друга страна обаче възрастните хора, които идват да гласоподават, част от тях идват с терзание ", сподели Татяна Обретенова - член на СИК.

Всички секционни комисии в страната към този момент са назначени.

" Разбира се, вървят размени на членове на СИК. По отношение на отвън страната ЦИК одобри решението, с което назначи съставите на СИК. Не са цялостни обаче съставите, тъй че чакаме предложение от Министерство на външните работи - в непопълнените места те са длъжни да създадат своите оферти, с цел да може ЦИК да назначи цялостните сформира, а пък от своя страна партиите и коалииците също имат право да вършат оферти за размени ", разяснява Росица Матева - представител на ЦИК.

Предстоят и образованията на членовете на секционни комисии.

" Предстои на интернет-страницата на ЦИК да бъдат оповестени в електронен тип секционните протоколи и за отвън страната, и за страната, с цел да могат членовете на СИК да попълнят данни и да се упражняват за вярното попълване на протоколите., с цел да не им сработят контролите ", сподели Росица Матева - представител на ЦИК.

А Татяна Обретенова приема уговорките си в секционната комисия като идея – да помогне с опита си в по-доброто образуване на изборите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР