Съставите на Малмьо и Челси играят при резултат 0:1 в

...
Съставите на Малмьо и Челси играят при резултат 0:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Малмьо - Челси 0:1, Зиеш откри след куп положения

Съставите на Малмьо и Челси играят при резултат 0:1 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Хаким Зиеш вкара от близко след ужасно подаване по земя от фланга дело на Хъдсън-Одой. Шведският отбор е на дъното в групата без маркиран гол и извоювана точка, до момента в който възпитаниците на Томас Тухел желаят да настигнат водач в групата Ювентус, който към този момент е непогрешим.

В самото начало на мача Кай Хаверц бе застъпен в наказателното поле, само че основният арбитър на срещата Феликс Брих остана безгласен. Десет минути след началото Нанаси нахлу мощно в наказателното поле, само че след това Рюдигер и Силва го затвориха добре и не му разрешиха да стреля. Четвърт час след началото на мача, след отбита топка от корнер Зиеш центрира рисково и Лофтъс-Чийк отклони с глава, само че ударът му мина до десния непряк дирек на Далин.

След към 25 минути игра Антонио Чолак проби хубаво отдясно и насочи топката към точката за осъществяване на дузпа, където беше Нанаси, само че халфът на скандинавците още веднъж не съумя да стреля рисково след вещата интервенция на Тиаго Силва и Кристенсен. В ответната офанзива пристигна и най-хубавото състояние за лондончани - Хаверц бе изведен самичък против стража на шведите от Лофтъс-Чийк, само че ударът му с левия крайник бе тъкмо в тялото на Далин. Малко след половин час игра и Маркос Алонсо имаше опция да опитва изстрела си от 15-16 метра, само че испанският халфбек не съумя да преодолее шведския вратар. Пет минути по-късно следващо центриране на Хаким Зиеш на втора греда бе избито с тъга от Йо Инге Бергет, току пред Маркос Алонсо.

Точно преди почивката Пеня откри по страховит метод Антонио Чолак, който от воле опита да порази вратата на Менди, само че изстрелът му профуча настрана от вратата.

Второто полувреме стартира мудно, до момента в който Лофтъс-Чийк не залъга двама футболисти на Малмьо и след това стреля, само че за следващ път топката бе в тялото на стража на домакините.

Минута по-късно Хъдсън-Одой напредна добре отдясно и с подаване по земя откри непокрития Хаким Зиеш, който нямаше усложнения да откри мрежата зад Далин.

МАЛМЬО – ЧЕЛСИ 0:1

Зиеш 56`

МАЛМЬО (3-5-2): Далин - Ахмедходжич, Нилсен, Брорсон - Бергет, Пеня, Иносент, Нанаси, Рйекс - Ракип, Чолак

Треньор: Йон Дал Томасон

ЧЕЛСИ (3-4-2-1): Менди - Кристенсен, Силва, Рюдигер - Аспиликуета, Лофтъс-Чийк, Жоржиньо, Алонсо - Хъдсън-Одой, Зиеш - Хаверц

Треньор: Томас Тухел

СЪДИЯ: Феликс Брих (Германия)

СТАДИОН: "Еледа ", Малмьо
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР