Съставихме списък с пет от най-евтините и пет от най-скъпите

...
Съставихме списък с пет от най-евтините и пет от най-скъпите
Коментари Харесай

5 от най-скъпите и 5 от най-евтините електрички на пазара в момента

Съставихме лист с пет от най-евтините и пет от най-скъпите електрически автомобила, с цел да ви покажем модели, с които можете да започнете, и такива, към които можете да се стремите. 

Изследването е дело на създател от carbuzz. Това изяснява неналичието на Dacia Spring, Renault Zoe, Dongfeng и тн.

Ето 5 от най-евтините електрички:

5. Hyundai Kona Electric 

Kona Electric е напълно нов модел за 2024 година и заема петото място с доста дребна разлика. Отличавайки се с атрактивния жанр на своите ДВГ братя и сестри, чакахме да направи порядъчен скок в представянето по отношение на предходното си потомство. Този път вместо една алтернатива за мотор и батерия има две и за жалост и двете са разочароващи в performance-a си.

Двигателите са единствено на предния мост, само че мощността им е понижена. При най-високото равнище на съоръжение мощността е същата – 201 конски сили, само че въртящият миг бележи доста понижение – от 394 на 275 Нм.

Новият по-малък мотор е още по-разочароващ, като генерира единствено 133 к.с. и 254 Нм. И двата мотора разполагат със лични пакети акумулатори, като по-малката настройка предлага 317 км пробег, а по-голямата – 480 – с 3 км повече от Kona Electric 2023.

Освен това времето за зареждане също не е вдъхновяващо, като компанията твърди, че зареждането от 10-80% с бързо зарядно устройство ще отнеме към 43 минути. Това към момента е атрактивно предложение, само че никой не обича да вижда по какъв начин дадена марка прави крачка обратно.

4. Fiat 500e 

Новият Fiat 500e от 2024 година е приятна изненада. Той има 118 к.с. и 219 Нм въртящ миг, което е малко по-добре от предходната версия, само че предлага доста по-голям пробег – 239 км спрямо 135 км преди.

Зареждането ще отнеме четири часа на зарядно устройство от равнище 2, а 0-80% може да се реализира за 35 минути на бързо зарядно устройство.

Сега знаем какво си мислите: „ Това е даже по-лошо от Kona Electric! “, което значително е правилно, само че за разлика от предходния участник в този лист, това е градски автомобил от самото начало и не се преструва на нещо, което не е.

Той е съвършен за някой, който би трябвало непрекъснато да се движи в тесни пространства и не се отдалечава прекалено много от вкъщи си и разполага с различен автомобил.

Освен това осъвремененият жанр го прави видим и сигурно ще провокира усмивка на лицето ви, когато го видите на паркинга. А и занапред ще се появяват по-евтини модели.

3. Mini Cooper Electric Hardtop 

Ако можете да повярвате, Mini Cooper Electric Hardtop е в малко по-лошо състояние от предходните два модела, само че има преимуществото, че идва малко по-евтино. Най-важното е, че моделът предлага 184 к.с. и 269 Нм към предните колела с помощта на същия мотор от към този момент спряното от произвеждане BMW i3, само че за жалост, пробегът му е напряко ужасяващ – 183 км.

За благополучие, това въпреки всичко е Mini, а платформата, върху която е построен, обезпечава компактни размери с прилични рефлекси.

Ако би трябвало да имате изцяло електрическо Mini, това е автомобилът за вас, само че на ваше място бихме се пробвали да изчакаме появяването на новия модел през 2025 година Той дава обещание 402 км пробег и 215 к.с., което го прави доста по-добър вид, само че най-вероятно ще бъде и по-скъп.

2. Nissan Leaf 

Nissan Leaf съществува задоволително дълго, с цел да види по какъв начин съперниците му идват и си отиват, само че все пак съумява да се задържи. Той не е най-атрактивното или най-модерното предложение от всички, само че употребява ниската си цена и множеството си функционалности, с цел да остане настоящ.

На базовата цена получавате 239 км пробег със 147 к.с. и 320 Нм към предните колела, само че в случай че сте подготвени да платите повече, можете да преминете към 341 км и пробег с 214 к.с. и 338 Нм.

1. Chevy Bolt/Bolt EUV

Знаем, знаем – производството на Bolt беше прекратено в края на 2024 година Работата е там, че задоволително е да погледнете онлайн за няколко минути и ще откриете десетки чисто нови Bolt за продажба на публично оповестената или още по-ниска цена. 

Chevy сътвори същински победител с Bolt, като понижи цените и предложи в действителност безапелационни характерности в компактна опаковка. Предно инсталираният мотор генерира 200 к.с. и 360 Нм въртящ миг, а 65 kWh батерия предлага 416 км пробег. 

Топ 5 на най-скъпите електрически коли

Ако сте създали огромна сума пари и желаете да се сдобиете с най-хубавите електрически автомобили на планетата, този лист е за вас. Тези коли съставляват върха на електрическите характерности и лукса през днешния ден, като слагат стандарти, които единствено ще се покачват с напредването на десетилетието.

Може би сте забелязали, че някои от колите в този лист са „ разпродадени “, само че там, където има разпродаден суперавтомобил, има купувачи, които неизбежно ще се откажат от покупката на този суперавтомобил, което ще разреши на вас и на вашия бездънен да спасите ситуацията. Така че играта за най-скъпите електрически коли е отворена, стига още да не са доставени всички.

5. Hispano Suiza Carmen Boulogne – 1,8 милиона $

Може би най-необичайният суперавтомобил там, Hispano Suiza Carmen Boulogne съвсем наподобява повече на преносимо произведение на изкуството, в сравнение с суперавтомобил. Той е показан за първи път през 2020 година като израз на респект към предвоенното спортно завещание на компанията.

Важното е, че даже външният тип да не е всичко (красотата е в очите на наблюдателя/съзерцаващия, знаем), представянето е такова. Монококът и каросерията му са направени от въглеродни нишки, автомобилът предлага окачване с двойни носачи начело и откъм гърба и получавате електронно векториране на въртящия миг с помощта на двата електромотора, които създават 1100 к.с. Максималната му скорост е избрана на 290 км/ч, времето от 0 до 96 км/ч е 2,6 секунди, а пробегът се чака да бъде към 321 км.

Компанията е възнамерявала тираж от 5 бройки от Boulogne и няма информация дали той към този момент е продаден или не. Компанията не възнамерява да го хомологира за продажба в Съединени американски щати, тъй че единственият метод американските купувачи да карат своите по улиците ще бъде посредством освобождение от условието за Show and Display.

4. Rimac Nevera – 2 200 000 USD

Когато Rimac се появи на сцената преди години, той пристигна с упоритостта да промени света на суперавтомобилите вечно. Nevera е кулминационната точка на тези очаквания. Мате Римац, който не е толкоз Елон Мъск, колкото Кристиан декор Кьонигсег, е знаел, че автомобилът, носещ неговото име, би трябвало да превъзхожда всички останали. Това, което той измисли, е дявол с 1877 к.с., който към този момент чупи върхове, като че ли това е негово обвързване.

В допълнение към мощността, той създава 2359 Нм въртящ миг с помощта на мотора на всяко колело. Тази мощ се придвижва на пътя посредством времето от 0 до 96 км/ч от 1,74 секунди в действителния свят. Четвърт миля се изминава за малко над 8 секунди по пътя към оптималната скорост от 415 км/ч. Скоростта 0-400-0 км в час също се реализира за по-малко от 30 секунди.

Пробегът е стабилен – към 480 км, само че чакаме, че при интензивно шофиране той ще намалее доста. За благополучие, бързото зареждане с 350 kW ще ви разреши да се движите от 0 до 80% единствено за 19 минути – задоволително време, с цел да отидете до тоалетната и да си вземете кафе. Произведени са единствено 150 бройки.

3. Pininfarina Battista – 2 200 000 $

Ако в миналото е имало равносилен на Nevera, Battista е това, и то значително тъй като е основан на Nevera, употребявайки карбоновата “вана ”, батерията и моторите от Rimac. Ако това ви кара да мислите, че това е просто клонинг на хърватския хиперавтомобил, грешите, защото той има своя лична характерност и външен тип, с цел да се отличи.

От позиция на продуктивността цифрите са сходни на тези на Nevera, като създават 1877 к.с. и 2340 Нм въртящ миг от мотор на всяко колело. Това е задоволително за действителен спринт от 0 до 96 км в час за 1,79 секунди и оптималната скорост от 350 км/ч. В един миг това беше задоволително, с цел да остави Nevera в прахта, само че явно Rimac не искаше да бъде надвит в личната си игра.

Ако търсите електрически хиперавтомобил, това е доста подобен отговор на същия въпрос, само че в случай че питате нас, единствено външният му тип може да ни разколебае. Да, той може и да е копирал някое домашно, само че е копирал от най-умното дете в класа и е получил спомагателни точки за жанр, тъй че кой е същинският победител тук?

2. Lotus Evija – 2,3 милиона $

Какво можем да кажем за Lotus Evija, което към този момент не е казано? Автомобилът е хубав и необикновено мощен, като в същото време остава правилен на своята еднаквост на лекост. С тежестта си от едвам 1393 кг той с лекост побеждава съперници като Nevera и Battista, само че това тегло се усеща като още по-малко значимо с помощта на рекордно високата мощ на четиримоторния му мотор.

Lotus цитира няколко цифри – 1972 и 2 011 – когато приказва за оптималната мощ на автомобила, тъй че знайте, че тя се движи някъде към 2 000 конски сили. Въртящият миг е 1699 Нм, а двете цифри се комбинират, с цел да изстрелят този автомобил от 0-100 км в час за по-малко от три секунди по пътя му към лимитираната оптималната скорост от 350 км в час. Пробегът е към 320 км, а бързото зарядно устройство с мощ 350 kW може да зареди от 0 до 100% единствено за 18 минути.

Планирани са 130 такива автомобила, а доставките им започнаха предишното лято. Първоначално всички бяха разпродадени, само че от CarBuzz оповестиха, че поръчките остават отворени, само че докога ще бъде по този начин, е мистерия. О, и още по-горещ Lotus Evija X, предопределен единствено за писта, също е на път.

1. Aspark Owl – 3,56 млн. $ – разпродаден

Последният автомобил в този лист е малко мистериозен, най-много тъй като доставките към момента не са почнали повече от половин десетилетие след дебюта му. През 2018 година той развълнува света с видеоклип, в който се форсира от 0-100 км в час единствено за 1,9 секунди, само че това беше тогава и към момента всички чакат да дойде “истинското нещо ”.

Спецификациите са доста впечатляващи макар закъснението му. Четири електромотора създават 1 985 к.с. и 2000 Нм въртящ миг. Твърди се също, че оптималната скорост на „ Совата “ е 418 км/ч, а времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч е единствено 1,72 секунди. За страдание, нищо от това не е тествано или тествано в действителния свят, тъй че е мъчно да се каже до каква степен е тъкмо, само че с помощта на някои скорошни високоскоростни проби знаем, че той има качества, съперничещи на Nevera.

Първоначално бяха планувани 50 бройки, а компанията удостовери, че всички са продадени. Прототипи са били видяни да обикалят в разнообразни елементи на света, само че същинска индустриална версия не е била показвана. Може би 2024 година ще бъде годината на Совата и най-сетне ще й даде късмет да се пребори за короната на електрическия суперавтомобил.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР