Съставени са му три актаЕкип на полицията в Шумен установи

...
Съставени са му три актаЕкип на полицията в Шумен установи
Коментари Харесай

След гонка: Заловиха 16-годишен зад волана, бързал за училище

Съставени са му три акта

Екип на полицията в Шумен откри 16-годишен недееспособен лидер да кара през днешния ден в ранните утринни часове, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова.

Младежът попаднал в полезрението на униформените преди дни. При обход в града забелязали, че лидер в лек автомобил „ Сеат “ наподобява малолетен. Тази заран видели автомобила да излиза от ул. “ Цар Освободител “ в Шумен. Водачът не спрял на подадения сигнал със стоп палка и траял придвижването си в посока бул. “ Симеон Велики “, през бул. “ Плиска “, където навлязъл в насрещното придвижване, предава Българска телеграфна агенция. 

Шофьорът е застигнат от различен екип на охранителна полиция на булеварда, който го последвал със светлинна и звукова сигнализация, като наоколо до бензиностанция спрял. При осъществената инспекция станало ясно, че зад кормилото на лек автомобил „ Сеат “, с варненска регистрация, е недееспособен 16-годишен шуменец, а колата е благосъстоятелност на негова родственица. 

Пред униформените младият шуменец обяснил, че бързал да не закъснее за учебно заведение и по тази причина взел автомобила. Съставени са му три акта за открити административни нарушаване - за ръководство без да има удостоверение за ръководство на моторни транспортно средство, за неспиране на стоп палка и за нахлуване в насрещната лента за придвижване, добави Йорданова. 

Пътнотранспортната конюнктура в Шуменско през 2023 година е влошена спрямо миналата година. Тежките катастрофи са с 28 повече, с четирима починали и 38 ранени участници в пътното придвижване, оповестиха на 30 януари от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи при доклада си за активността през м.г. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР