Съставът на служебния кабинет, предложен от кандидата за премиер Димитър

...
Съставът на служебния кабинет, предложен от кандидата за премиер Димитър
Коментари Харесай

Радев даде три дни на партиите да разместват имена в проектокабинета. Във вторник издава указите за избори 2 в 1

Съставът на служебния кабинет, препоръчан от претендента за министър председател Димитър Главчев, не се понрави на представителите на ПП-ДБ в състав Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, които напуснаха консултациите при президента Румен Радев малко след оповестяването на състава на служебния проектокабинет. Президентът обаче ги задържа в залата, с цел да им каже, че могат да се договарят с Главчев за промени в идващите дни, като в понеделник към този момент желае да има изясненост по отношение на проектосъстава на служебния кабинет. Причината, изясни Радев е, че във вторник ще издаде три указа - за длъжностен кабинет, за насрочване на европейски избори и за извънредни парламентарни избори 2 в 1 на 9-и юни. 

" Искам да разясня няколко доста очевидни казуса, които виждаме през цялото време. Може би най-високата цел, която би трябвало да реализира един длъжностен кабинет, е провеждането на безпристрастни избори, където купеният избор да бъде стеснен оптимално. Изборът на Калин Стоянов за нас е освен провокативен, той е засегнатост, в опита да се прикрие взаимозависимост на този длъжностен кабинет ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.  

За Валентин Мундров (предложен за министър на електронното ръководство, сегашен зам.-министър и бивш директор на дирекция в " Информационно обслужване " ), Петков уточни, че " той е министърът, който беше сменен в последния миг от Мария Габриел, в никакъв случай не беше в крайните листи на евентуалните министри и това демонстрира за нас блестящо политическо оцветяване на кабинета ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР