Съставът на Селта постигна драматична победа с 4:3 над Уеска

...
Съставът на Селта постигна драматична победа с 4:3 над Уеска
Коментари Харесай

Селта ликува в луд мач с 16 допълнителни минути

Съставът на Селта реализира трагична победа с 4:3 над Уеска като посетител в дуел от 26-ия кръг на Ла Лига. Двата тима се надпреварваха да бележат, а надвит се оказа голът на Фран Белтран в 76-ата минута. С този триумф отборът от Галисия се изкачи до осма позиция, до момента в който Уеска е финален.

Двубоят на китния “Ел Алкорас” ще се запомни и с това, че продължи с 16 минути повече. В заключителните секунди на първата част се стигна до тежък конфликт сред нападателя на домакините Рафа Мир и вратаря на противника Рубен Бланко. Наложи се стражът да получи лекарска помощ за по-дълъг интервал от време, само че в последна сметка той не съумя да се върна в игра и беше сменен. Всичко това наложи 10 минути добавено време на тази част. Второто полувреме пък беше удължено с 6 минути в интервал, в който Уеска нападаше с всички сили.

Санти Мина (5’) даде ранен задатък на Селта, само че десетина минути по-късно арагонци към този момент бяха обърнали резултата в своя изгода посредством Димитрис Сиовас (14’) и Рафа Мир (16’).
4 - Celta de Vigo's Santi Mina has scored four goals on aggregate in his last five LaLiga appearances, as many as in his previous 26 games in the competition. Active.
— OptaJose (@OptaJose)

Опитният Нолито (37’) изравни преди почивката, в 52-ата Уго Майо изведе гостите напред - 3:2. Давид Ферейро възвърне равенството в 74-ата, само че единствено две минути по-късно Белтран заби оказалия се решителен гол за крайното 3:4.

В 88-ата гостите удариха греда, само че по-късно се прибраха в наказателното си поле и в оставащото време най-малко на три пъти се измъкнаха след рискови удари и разбърквания.
Ла Лига 26 кръг, неделя 7 март  Уеска 3:490 минута  Селта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР