Съставът на САЩ поведе с 2:0 победи на Полша на

...
Съставът на САЩ поведе с 2:0 победи на Полша на
Коментари Харесай

Пегула надигра Швьонтек, тимът на САЩ поведе с две победи на Полша

Съставът на Съединени американски щати поведе с 2:0 победи на Полша на полуфиналите на шампионата по тенис за смесени тимове „ Юнайтед Къп “ в Сидни (Австралия) с награден фонд 15 милиона $.

Джесика Пегула обезпечи съвършен старт за американските тенисисти след победа над лидерката в международната класация при дамите Ига Швьонтек с 6:2, 6:2 в мач, траял час и 11 минути.

21-годишната полякиня завоюва единствено един сервис гейм в първия сет, а Пегула дръпна с 5:1 преди да затвори частта с 6:2. След закъснение от 2:3 във втория сет Швьонтек загуби идващите три гейма и отстъпи също с 2:6.

„ Мисля, че свърших добра работа. Играх нападателно, сервирах мъдро и ретурите ми бяха на равнище “, съобщи Джесика Пегула, която бе изгубила предходните си три мача против Ига Швьонтек.

Победата бе първа за американката над настоящата номер 1 в ранглистата – резултат, който остави полската тенисистка в сълзи след мача.

„ Тя е измежду най-хубавите играчи в света, тъй че би трябвало да покажеш максимума си, с цел да я победиш. Винаги е било по този начин, даже предишния сезон. Не съм сюрпризирана, тъй като знам на какво е способна. По-изненадана съм, че аз не съумях да отговоря на равнището й през днешния ден “, разяснява Швьонтек.

В мача на сингъл при мъжете от първия ден на полуфиналния конфликт Франсис Тиафо надигра Каспер Жук с 6:3, 6:3 за час и 20 минути игра и сподели, че представянето на Пегула го е въодушевило.

„ Беше ужасно. Развълнувах се доста до момента в който гледах. Толкова бях благополучен за Джесика. Знам какво значи това за нея “, сподели Тиафо, представен от организация „ Ройтерс “. Той завоюва всичките си четири мача на шампионата досега, губейки единствено сет.

В другия полуфинал се опълчват тимовете на Гърция и Италия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР