Съставът на Байер Леверкузен продължи серията си без загуба във

...
Съставът на Байер Леверкузен продължи серията си без загуба във
Коментари Харесай

Леверкузен се измъкна в края срещу Карабах и остана непобеден през кампанията

Съставът на Байер Леверкузен продължи серията си без загуба във всички шампионати през този сезон, завършвайки наедно 2:2 като посетител на азербайджанския Карабах в първи конфликт от осминафиналите в Лига Европа.

Любопитното е, че тези два отбора бяха още веднъж противници и в груповата фаза на надпреварата, като тогава момчетата на Шаби Алонсо записаха две победи, само че довечера под проливния дъжд в Баку трябваше да заличават пасив от 0:2.

Нулевото тъждество в дуела оцеля до 26-ата минута, когато неточност на капитана на " аспирините " Йонатан Та даде опция на домакините да провеждат бърза контраофанзива, при която Жуниньо комбинира с Ясин Бензиа и с удар под гредата алжирецът даде задатък на своя отбор.



В добавеното време на първата част тимът на Карабах, в който прочее личаха имената на няколко играчи, които до наскоро се подвизаваха и по българските терени, стигна и до втори гол. Бившият футболист на Черно море Патрик Андраде пусна чудесно извеждащо подаване към Жуниньо, бразилецът напредна и преодоля Матей Коварж, с цел да удвои задатъка на първенеца на Азербайджан.

Лидерът в Бундеслигата обаче реагира след почивката и в 70-ата минута Флориан Вирц се възползва от груба неправилност на Абдела Зубир и с гръмък прехвърлящ удар понижи пасива на Леверкузен.

Последва предстоящ напън от страна на " аспирините " и в последна сметката домакините рухнаха в 92-ата минута, когато Роберт Андрих центрира на границата на вратарското поле, където Патрик Шик беше на вярното място, с цел да вкара с глава за крайното 2:2.

По този метод Байер избегна първо проваляне през акцията и остава изявен любимец в борбата против Карабах. Реваншът в Германия е след тъкмо седем дни - на 14 март от 22:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР