Състав на Врачанския окръжен съд произнесе присъда от шест години

...
Състав на Врачанския окръжен съд произнесе присъда от шест години
Коментари Харесай

6 години затвор врачанин, убил Горилата при зловеща катастрофа СНИМКИ

Състав на Врачанския областен съд произнесе присъда от шест години „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване на наказването за Томо Томов, провокирал злополука във Враца, при която е умрял един човек, а други двама са получили междинни телесни повреди.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 28.07.2017 година към 21.55 ч. във Враца, движейки се по бул. „ Мито Орозов “ със личния си автомобил „ БМВ “ по посока изхода на града към Оряхово, на кръстовището с ул. „ Никола Вапцаров “, е управлявал колата си с превишена скорост от 131.62 км/ч. при ограничаване за обитаемото място до 40 км/ч.

В резултат на това той блъснал извършващия маневра завой на ляво лек автомобил „ Пежо “, ръководен от Ивайло Първанов.

При пътнотранспортното произшествие Томов по несъобразителност е предизвикал гибелта на 34-годишния Виктор Добренов-Горилата и две междинни телесни повреди на Д. И. А. и В. Р. А.



Престъплението е по член 343 алинея 4, вр. алинея 3 б. „ б “ предл. 1, вр. алинея 1 б. „ в “ от Наказателния кодекс. Освен произнесената ефикасна присъда, Врачанският областен съд лиши Томо Томов от правото да ръководи МПС за период от осем години, считано от момента на отнемането на свидетелството за правоуправление.



Окръжен съд – Враца призна за почтен другия обвиняем по делото – Ивайло Първанов, който по същото време и на същото място, управлявал лек автомобил „ Пежо “, с който направил ляв завой на бул. „ Мито Орозов “ по посока ул. „ Никола Вапцаров “.

Съдът го оправда по първичното обвиняване да е нарушил наредбите на член 37, алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата, да не е пропуснал насрещно движещия се автомобил „ БМВ “ и по несъобразителност да е предизвикал гибелта на Виктор Добренов и междинните телесни повреди на Данаил Александров и Венцислав Ангелов-Венци Полицая.

Съдът счете, че в тази ситуация става дума за инцидентно действие, защото от направената по време на правосъдното разследване автотехническа експертиза излиза наяве, че Ивайло Първанов не е имал техническата опция да схване насрещно движещия се автомобил „ БМВ “ нито като обект, нито като габарити.

Присъдата на Врачанския областен съд предстои на обжалване в петнадесетдневен период пред Софийския апелативен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР