Състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура

...
Състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура
Коментари Харесай

Оставиха в ареста единия от бандитите, отмъкнали чужд микробус в с. Чернево

Състав на Варненския областен съд почете настояването на Районната прокуратура и наложи на 28-годишния Х.Р. мярка за неотклонение " задържане под стража “, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за това, че след прелиминарен сговор с още едно лице, с потреблението на техническо средство, лишил лек автомобил в изискванията на рисков рецидив. С разпореждане на наблюдаващия прокурор мъжът беше арестуван за период до 72 часа.

Рано сутринта на 7 февруари 2022 година, в село Чернево, Х.Р. (28 г.) и Д.Д. (31 г.) набелязали микробус " Фолксваген “, паркиран пред частен дом, който бил оставен с ключ на таблото, качили се в него с концепцията незаконно да го лишават и го подкарали. Отправили се в посока град Варна, където оставили транспортното средство на улица да престоява.

В резултат  на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни дейности, автомобилът бил открит. В хода на следствието причинителите на действието били засечени. След следене и производство на предупредителни изстрели със стоп-патрони във въздуха, в гориста околност покрай с. Каменар, двамата били арестувани от органите на реда.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Търговско отделение – Девня при Районната прокуратура във Варна. Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.

Вторият обвинен за случая – Д.Д., е освободен под гаранция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР