Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 46-годишния М.М.

...
Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 46-годишния М.М.
Коментари Харесай

Арестуваха българи за престъпление в Белгия

Състав на Варненския областен съд остави в ареста 46-годишния М.М. и 55-годишния С.Д. – български жители, търсени в Кралство Белгия за проведен обир, кражба и незаконно отнемане от независимост на белгийски гражданин. Престъплението е осъществено от общо петима българи, трима от които към този момент били предадени на управляващите в Белгия.

Двамата мъже били арестувани на 24 юни от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна при профилирана полицейска интервенция.

На 11 март 2021 година, от Първоинстанционния съд в Антверпен, Кралство Белгия, била издадена европейска заповед за арест на М.М. и С.Д. по отношение на наказателно гонене за три закононарушения, което се водело по отношение на тях.

През октомври 2020 година, двамата нападнали белгийски гражданин пред дома му в град Зандховен. Сломили съпротивата му и незаконно го задържали в дома му, като упражнявали принуждение по отношение на него в продължение на 16 часа. Целта на причинителите била наличието на сейфа на потърпевшия, а точно 38 кг злато и други скъпи движимости. След като ги взели, те напуснали дома му, а малко по-късно и страната. Пострадалият мъж бил признат за лекуване в болница със съществени контузии.

За посочените действия, съгласно законодателството на Кралство Белгия, се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР