Състав на Варненския окръжен съд го остави в ареста с

...
Състав на Варненския окръжен съд го остави в ареста с
Коментари Харесай

Мъжът, пребил до смърт съпругата си, пред съда: Нямам какво да кажа

Състав на Варненския областен съд го остави в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража 41-годишния Борислав Николов, който през вчерашния ден беше арестуван и упрекнат в зверското ликвидиране на 40-годишната си брачна половинка Кремена. Жената е била пребита съвсем до гибел и оставена в безпомощно положение, а по-късно издъхнала.

"Нямам какво да кажа ", съобщи само Николов пред съда.

Служебният му бранител обаче изиска домакински арест за клиента си с претекста, че авторството на закононарушението не е потвърдено. Освен това бил с чисто досие, непрекъснат адрес и работа.

Съдиите обаче решиха, че на този стадий може да се направи обосновано съмнение, че точно Николов е умъртвил дамата, като се има поради множеството тъжби за домашно принуждение, подавани от Кремена.

Според близки на Николови цялото им фамилно общуване, траяло към 6 години, е било придружено от непрекъснати кавги, заяви "24 часа ". За 6-те години брак младата жена подавала 6-7 сигнала за домашно принуждение против брачна половинка си, само че е оттегляла жалбите броени часове по-късно. Въпреки това, поради множеството сигнали, полицията издавала предупредителни протоколи против брачна половинка, с цел да овладее експанзията си. В единия от случаите Кремена даже се е освидетелствала, откакто той й счупил носа с паница при следващия скандал. След към 6 години фамилен живот, минал по сходен метод, тази седмица било планувано съвещание по бракоразводното им дело.

Кремена обаче не го доживя. Тежък мозъчен оток е повода за гибелта й. Той е резултат или от многочислени удари с тъп предмет, или от блъскането на главата на жертвата в твърда повърхнина, заяви представителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров. Според криминалисти е допустимо, в случай че след побоя Николов не е напуснал жилището и е извикал доктор, тя да бъде избавена. Както обаче към този момент стана ясно, мъжът извикал майка си, събрали багажа му и си тръгнали, изоставяйки Кремена в тежко положение.

Засега на майката не е повдигнато обвиняване като на съизвършител, само че това не е изключено.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР