Състав на Варненския апелативен съд днес разгледа жалбата на Саалия

...
Състав на Варненския апелативен съд днес разгледа жалбата на Саалия
Коментари Харесай

Съдебна битка във Варна: Жена не иска да плаща данък за дарения от мъже във социалната мрежа

Състав на Варненския апелативен съд през днешния ден прегледа жалбата на Саалия Тайрова от Дулово, област Силистра, против условна присъда на Окръжен съд – Силистра – 1 година „ отнемане от независимост “, отсрочена с 3 години изпитателен период и 1000 лв. санкция, наложена поради това, че не е платила налог за получени парични дарения на обща стойност 127 325 лв..

Първата правосъдна инстанция е присъдила на подсъдимата да заплати на гражданския просител - Община Дулово сумата  от 4 464,88 лв..

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня проблема, който почнал при започване на 2009 година. Тайрова подхванала връзка по телефона с мъж от Република Турция. По това време изпаднала в тежко финансово състояние.  Мъжът почнал да й изпраща пари, които тя харчила за персонални и фамилни потребности.

Последвали нови запознанства с голям брой други мъже. И на тях се оплаквала от паричните си усложнения. Саалия общувала с мъжете по телефон, посредством „ Facebook “ или „ Скайп “. В резултат на дейната й връзка, от началото на 2009 и до края на 2013 година тя получила разнообразни парични суми във валута посредством „ Western Union ”. Преводите били в разнообразни търговски банки. За пет годни тя приела  173 парични дарения на обща стойност 127 325,04 лв.. Подсъдимата не е подавала заявления по реда на Закона за локалните налози и такси върху получените 173 дарения и по този начин избегнала заплащането на данъчни отговорности в размер на 4 464,88 лв..

Защитата на подсъдимата намира, че съдът би трябвало да регистрира превес на смекчаващите виновността условия и да дефинира по-нисък размер на присъденото наказване.

Прокуратурата от своя стнана упорства делото да се върне на първата правосъдна инстанция. Обвинението напомня, че делото се е гледало по реда на съкратената процедура. Съдът в Силистра обаче не е показал първичния размер на присъденото наказване, а е вписал напряко присъда, след редуцирането й с 1/3. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в избрания от закона 2 месечен период.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР