Състав на Софийския градски съд оправда Валентин Димитров - Вальо

...
Състав на Софийския градски съд оправда Валентин Димитров - Вальо
Коментари Харесай

Оправдаха Вальо Топлото за източването на Топлофикация-София

Състав на Софийския градски съд оправда Валентин Димитров - Вальо Топлото по обвинявания за източването на над 4 млн. лева от " Топлофикация " -София. Днес състав на съда произнесе присъдата му, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Оправдателната присъда беше прочетена от арбитър Величка Цанова, която съобщи, че Вальо Топлото е невиновен за това, че в интервала от 2003-2006 година е присвоил 4 424 800 лева от " Топлофикация ", до момента в който е бил изпълнителен шеф на сдружението. Невинна е и Мая Стоилова, която беше упрекната, че му е помогнала да източи сумата, предопределена за закупуване на съоръжение, което коства над 7 млн. лв..
На излизане оправданият Валентин Димитров не пожела да разяснява решението на съда. Адвокатът му единствено сподели, че то е заслужено.
Прокурорът Ивайло Занев сподели, че откакто се запознае с претекста на съда ще стачкува присъдата в избрания период от 15 дни.
„ Уважавам решението на съда, само че не съм склонен с този диспозитив. Ще пусна митинг. Единственото, което би трябвало да се означи, че въпреки всичко на 13- тата година от образуването си това дело завърши на първа инстанция “, разяснява той и добави, че делото не се води в рационални периоди.
Той добави, че аргументите по тази причина са сложни, и те се дължат както на недостатъци в държавното обвиняване, по този начин и на недостатъци в самата процедура на правосъдното разглеждане на делата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР