Състав на Софийския апелативен съд потвърди определението на първоинстанционния съд

...
Състав на Софийския апелативен съд потвърди определението на първоинстанционния съд
Коментари Харесай

Ето ги полицаите, заловени с подкуп в Благоевградско

Състав на Софийския апелативен съд удостовери определението на първоинстанционния съд за ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.И. и И.П.

Двамата чиновници в отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи гр. София са привлечени в качеството на обвинени от Окръжна прокуратура – Благоевград за осъществено от тях закононарушение по член 302, т. 1, прочие предпосл. и т. 2, б. „ а “, вр. член 301, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс. На 17.11.2022 година А.И. и И.П. в качеството им на длъжностни лица – автоконтрольори в бранш „ Контрол на пътното придвижване и правоприлагане “, посредством изнудване чрез корист със служебното състояние, поискали от разнообразни лица парични суми, които не им се следва, оповестяват от съда.

Престъпното действие било осъществено от тях на разклона за гр. Разлог, в региона на с. Долно Осеново и в кв. „ Ораново “ в гр. Симитли.

Съдът е приел доводите на прокурора от Апелативна прокуратура – София за обосновано съмнение за осъщественото закононарушение, за което двамата служители на реда са привлечени в качеството на обвинени. Налице е заплахата те да извършат закононарушение срещу правораздаването при установяване на по-лека мярка за неотклонение, друга от „ задържане под стража “.

Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР