Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура

...
Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Съдът постанови постоянен арест за мъжа, прегазил 17-годишното момиче от Хвостяне

Състав на Софийски апелативен съд почете митинга на Окръжна прокуратура – Благоевград против мярка за неотклонение „ домакински арест “, взета по отношение на Р.А.

28-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него закононарушения по член 343, алинея 3, прочие 3, б. „ б”, прочие 1, вр. алинея 1, б. „ в”, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 и по член 343б, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 28 алинея 1 от Наказателен кодекс.

По воденото досъдебно произвеждане е открито, че към 20,20 ч. на 29.01.2022 година, на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Р.А. управлявал лек автомобил, м. „ Форд “. Водачът не направлявал непрестанно колата и не понижил скоростта, с цел да спре при зародилата заплаха. Вследствие на дейностите му била породена гибелта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след действието обвиненият напуснал местопроизшествието.
свързани новини14639на 30.01.202255716на 30.01.2022
Р.А. е упрекнат и за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции – тетрахидроканабинол, открито с техническо средство. Това закононарушение той е направил при изискванията на повторност, откакто е бил наказан през 2019 година за същото действие.

Съдът одобри, че комплексният разбор на събраните на този стадий от следствието доказателства откриват всички условия, свързани с обвиняването. Налице е действителна заплаха от укриване на обвиненото лице и осъществяване на закононарушение.

С определение на съда взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на Р.А. е променена в „ задържане под стража “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР