Състав на СГС даде ход на делото срещу ген. Кирчо

...
Състав на СГС даде ход на делото срещу ген. Кирчо
Коментари Харесай

Започна делото срещу Кирчо Киров за разгласяване на държавна тайна

Състав на Софийски градски съд даде ход на делото против ген. Кирчо Киров за оповестяване на държавна загадка. Делото се организира при закрити врата. Пред кореспондент на news.bg ген. Киров съобщи, че това е следващото скалъпено обвиняване от страна на настоящето управление на разузнаването против него и фамилията му най-много.

 Започва следващото дело против Кирчо Киров
Започва следващото дело против Кирчо Киров

Обвиняват някогашният началник на Национална разузнавателна служба в оповестяване на държавна загадка

Делото е формирано поради телевизионно изявление от 2014 година , в което ген. Киров приказва за случая на българския жител в Иран, хванат за преместване на опиати.

Живко Русев, водач на камион, бил арестуван край Табриз в далечната 2008 година, защото в управлявания от него ТИР били открити 130 кг. хероин. Той е наказан на пожизнен затвор в Иран, след което изместен в български затвор и на шестата година, освободен предварително поради заболяване.

На днешното съвещание прокурорът е изискал да бъде възложен запис от предаването.

 Обвиняват ген. Кирчо Киров за присвояването на над 5 млн. лева Обновена
Обвиняват ген. Кирчо Киров за присвояването на над 5 млн. лева

Прокуратурата внесе втори обвинителен акт

Срещу ген. Киров има формирани общо четири каузи, свързани с заграбване на средства в изключително огромни размери в качеството му на началник на Националната разследваща работа. По едно от водените против него каузи - това за заграбване на пари в размер на близо пет милиона лв. ген. Киров е наказан от Военно-апелативния съд на 10 години отнемане от независимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР