Състав на Разградския окръжен съд е уважил искането на Окръжната

...
Състав на Разградския окръжен съд е уважил искането на Окръжната
Коментари Харесай

Почина 76-годишната жена, пребита от сина си в Разград

Състав на Разградския областен съд е почел настояването на Окръжната прокуратура и със свое определение е взел мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 50-годишния Марин М.

Той е обвинен за причиняване гибелта на родната си майка в резултат на съзнателно нанесена телесна щета – закононарушение по член 124, алинея 3, по отношение на член 129, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено при изискванията на рисков рецидив. Досъдебното произвеждане е било под надзора на Районната прокуратура в Разград и е било формирано за нанесена телесна щета по изключително непосилен метод и в изискванията на домашно принуждение.

На 8 август тази година Марин нанася побой на родната си майка. 76-годишна жена е открита в дома си от щерка си, която я води в МБАЛ в Разград. На 17 август потърпевшата умряла, а осъществената аутопсия посочила, че гибелта й е в причинно-следствена връзка с нанесения побой от сина й Марин. Делото е признато по подготвеност от Окръжната прокуратура в Разград, която задържа домашния принудител за период до 72 часа за довеждането му в съда за установяване на непрекъснатата му мярка за неотклонение.

Обвиняемият е осъждан неведнъж. Последната му присъда е за закана с ликвидиране на майка му и е от март тази година. Справката за съдимост на 50-годишния Марин М. е дълга шест страници. Осъждан е за безчинство, съпроводено със опозиция на орган на властта два пъти, като дейностите му са се отличавали с извънреден цинизъм и смелост, а при едното действие е нанесъл и междинна телесна щета на полицейски чиновник, както и за заличаване на непознати движими движимости на центъра за незабавна здравна помощ в Разград.

Според Окръжната прокуратура в Разград обвиненият е с извънредно висока степен на социална заплаха. Ако е на независимост, може да се укрие, както и да извърши закононарушение. Тежко съзнателно е и закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност в този момент.

Определението на Разградския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, предстои на въззивен надзор в Апелативния съд, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР