Състав на Районния съд в Разград определи мярка задържане под

...
Състав на Районния съд в Разград определи мярка задържане под
Коментари Харесай

Задържаха в ареста мъж от Стражец, опитал да осуети полицейска проверка

Състав на Районния съд в Разград дефинира мярка „ задържане под стража “ за 43-годишен мъж от Стражец, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Той е притеглен като обвинен за това, че незаконно пречил на орган на властта да извърши отговорностите си, като не се подчинил на подадените сигнали да спре автомобила за полицейска инспекция. Освен това е управлявал автомобил след приложимост на алкохол. Мъжът е бил арестуван на 11 октомври, откакто полицейски екип забелязал лек автомобил, движещ се с висока скорост и без регистрационни табели.

Полицейските чиновници подали стоп-палка на лидера на приближаващия автомобил, само че той минал около тях, без да стопира. За това нарушаване бил известен различен екип, намиращ се попътно на нарушителя, който също направил опит да спре обвинения. Но той траял да не се преценява с полицейските разпоредби и да пречи на органите на реда да изпълнят служебните си отговорности. Малко по-късно е спрян в землището на село Мортагоново.

Пробата му с дрегер отчела 2,13 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е престъпно проявен и осъждан, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева.  Определението на съда предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР