Състав на Районен съд-Варна уважи искането на Районната прокуратура за

...
Състав на Районен съд-Варна уважи искането на Районната прокуратура за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста дрогирания шофьор, предизвикал катастрофа с автобус във Варна

Състав на Районен съд-Варна почете настояването на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 21-годишния мъж, притеглен в качеството му на обвинен за това, че предизвикал по несъобразителност пътен случай, при който потърпевши шестима души, като действието било осъществено след приложимост на наркотични субстанции.

Резултатът от химичния разбор на взетата кръв удостоверява констатацията на направения на място тест и демонстрира съществуване на канабис в тестът .

Катастрофата зародила към 19:45 часа на 25 октомври 2022 година, на кръстовище във Варна . Обвиняемият лишил преимуществото на рейс, движещ се линия на градския превоз, и провокирал пътен случай. В резултат от това шестима пасажери потърпевши.

Жена на 61-годишна възраст получила междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на ляв крайник . Останалите потърпевши при случая получили леки телесни повреди.



Младият мъж беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Днес съдът му наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като определението предстои на обжалване пред Окръжен съд-Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР