Състав на Плевенския окръжен съд днес се произнесе по наказателно

...
Състав на Плевенския окръжен съд днес се произнесе по наказателно
Коментари Харесай

Осъдиха условно 15-годишен, убил по непредпазливост свой връстник

Състав на Плевенския областен съд през днешния ден се произнесе по наказателно дело с обвиняване от Окръжна прокуратура против 15-годишен възпитаник /Т.М.С./. Срещу него е повдигнато обвиняване, че е предизвикал гибел по несъобразителност на собствен връстник /Р.Б.Д./, оповестиха от съда, представени от Българска телеграфна агенция.

Според следствието обвиненият е нанесъл съзнателно лека телесна щета на потърпевшия, която довела до драматичен излаз на случая от 3 май 2017 година в Славяново.

В днешното правосъдно съвещание делото е изяснено от фактическа и правна страна, заради което е постановена присъда, с която съдът признава подсъдимия Т.М.С. за отговорен в осъществяването на закононарушението.

Осъжда го на една година отнемане от независимост - условно, с изпитателен период от три години от влизане на присъдата в действие.

Съдът разпорежда възпитателната работа с условно наказания обвиняем на контрольор от " Детска педагогическа стая " в Плевен. Съдът е постановил наказаният малолетен да заплати, със знанието и единодушието на родителите си, на гражданските ищци по 120 000 лв., за претърпените вследствие на осъщественото закононарушение неимуществени вреди, дружно със законната рента, считано от 3 май 2017 година до окончателното погашение, а на Държавата - 4 на 100 държавна такса върху почетения размер на гражданския иск.

Гражданският иск в останалата част до размера на сумата от 150 000 лв. е отритнат от съда като необоснован.

Присъдата не е дефинитивна, по тази причина съдът не оповестява името на подсъдимия. Тя може да се апелира и стачкува в 15-дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд - Велико Търново.

Както Българска телеграфна агенция заяви при внасянето в съда на обвинителния акт, произшествието е станало при започване на третия час в учебно заведение, когато сред обвинения и потърпевшия зародило леко сдърпване. Т.С. нанесъл удар с ръка в брадичката на Р.Д. Последният се опитал, само че не съумял да удари съученика си. Т.С. го блъснал повторно в главата, а Р.Д изгубил равновесие, паднал на пътеката сред чиновете и си блъснал главата в пода. Бил откаран в поликлиника, където лекарите открили, че е неконтактен. Започнали реанимация, само че Р.Д. умрял.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР