Състав на Окръжния съд в Хасково отказа да замени наложената

...
Състав на Окръжния съд в Хасково отказа да замени наложената
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста мъж, убил баща си

Състав на Окръжния съд в Хасково отхвърли да размени наложената мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на мъж, упрекнат в убийството на татко си в димитровградското село Горски извор, оповестиха от Съдебната палата.

47годишният Данчо Каналиев бе притеглен като обвинен по случая от 14 юни вечерта т.г. Тогава зародил скандал сред него и татко му Димитър Каналиев (74 г.), прераснал по-късно във физическа разпра. Родителят е намушкан с нож в гърдите. Хасковският областен съд към този момент един път остави в ареста Каналиев - младши. Ако бъде приет за отговорен, го грози наказване затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

От събраните гласни доказателства съдът не се разколебава по отношение на предпоставките за първичното взимане на мярката за неотклонение " задържане под стража " – съществуване на обосновано съмнение и заплаха от укриване. Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение, което е извънредно тежко. Съдът приема още, че към сегашния миг към момента съществува действителна заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение, заради което остави без почитание настояването за изменение на мярката в по–лека.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР