Състав на Окръжния съд в Хасково наложи мярка за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково наложи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста сириеца, обвинен за убийството в бежанския център в Харманли

Състав на Окръжния съд в Хасково наложи мярка за неотклонение на сирийския жител, обвинен в убийството на собствен сънародник в лагера за мигранти в Харманли.

34-годишният Рамадан Мохамад, който е от крюдски генезис, е притеглен като обвинен за случая от 24 юли в лагера, когато прободе с нож 21-годишния мъж. 

Съдът смята, че от събраните до този миг материали може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието. Магистратите са взели пред тип в допълнение, че Мохамад е непознат жител, преди действието пребиваващ в РПЦ – Харманли, излизането от който е следено, само че не е лимитирано, което също сочи към действителна заплаха той да се укрие. Законът планува при такава подготовка на обвиняването - " съзнателно ликвидиране " наказване от  " отнемане от независимост " от 10 до двадесет години, в случай че закононарушението бъде потвърдено.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд.

Битовият спор в лагера породи след словесно сдърпване по повод затворена група за връзка в мобилно приложение между обитаващи центъра, чийто правила били нарушени с публикация за продажба на движимости. Впоследствие свадата прераства в ръкопашна битка, при която падналата на земята жертва е прободена смъртоносно с нож в лявата плешка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР