Състав на Окръжния съд в Добрич призна решение на германските

...
Състав на Окръжния съд в Добрич призна решение на германските
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена в Германия на български гражданин

Състав на Окръжния съд в Добрич призна решение на немските правосъдни управляващи, с което на гражданин на Добричка област е наложена финансова глоба за незаконно укриване на налози. Мъжът е глобен за това, че на 17 март 2022г. при митническа инспекция на федерална автомагистрала, в посока на придвижване Нюрнберг Манхайм, е държал в микробус 12 стека цигари за търговия и откакто не ги е заявил, е избегнал заплащането на законно изискуем налог в размер на 438.56 евро.

С влезнало в действие решение на Районен съд – Хейлброн за осъщественото действие на българския жител е наложена финансова глоба за сумата от 277.50 евро - санкция в размер на 200 евро и 77.50 евро за разноските в производството.

Делото в Окръжен съд – Добрич е формирано след постъпило уверение от Федерална работа „ Правосъдие “ – град Бон, Германия, с искане за признание на постановената глоба. Съдебният състав реши, че не са налице учредения за отвод и засегнатото лице следва да заплати 277.50 евро, равностойни на 542.74 лв..

Пред Окръжния съд в Добрич е показан платежен документ, от който е видно, че мъжът към този момент е платил в цялостен размер и дължимия налог.

Решението на Окръжния съд предстои на обжалване пред Апелативен съд – град Варна в 7-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР