Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди присъда на Районен

...
Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди присъда на Районен
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич потвърди присъда за шофиране след употреба на наркотици

Състав на Окръжния съд в Добрич удостовери присъда на Районен съд - Каварна, с която подсъдимата К.П. е приета за отговорна в това, че на 9 декември 2022г., в Каварна, е управлявала лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции - амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред посредством техническо средство. На подсъдимата е несъмнено наказване отнемане от независимост за период от 1 година, чието осъществяване е отсрочено с 3-годишен изпитателен период. Наложена й е и санкция в размер на 500 лв..

Подсъдимата е обжалвала присъдата пред горната инстанция с искане да бъде оправдана. След инспекция на атакувания правосъден акт, Окръжният съд не откри учредения за неговата анулация или изменение и го удостовери напълно.

Според въззивната инстанция Районният съд в Каварна обосновано и законосъобразно е стигнал до извода, че подсъдимата е направила отговорно действието, предмет на обвинителния акт. По делото е несъмнено открито ръководството на МПС след приложимост на амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред посредством техническо средство „ DRAGER Drug Test 5000 “ STK 7, показва в решението си Окръжният съд. Що се отнася до изказванията на подсъдимата, че заради мощно главоболие пила някакво хапче, което не знаела какво е, като се отнесла повърхностно към това, то съдът намира, че тези изказвания показват единствено и само нейната защитна позиция и опонират на всички събрани доказателства.

Въззивният състав намира наложеното наказване на подсъдимата за заслужено и в положение да реализира задачите на генералната и специфичната предварителна защита на наказването, а точно наказаната да се поправи и превъзпита към съблюдаване на законите и положителните нрави, да се влияе предупредително върху нея, както и върху другите членове на обществото. Правилно е преценено, че в тази ситуация за реализиране задачите на наказването е задоволително условното наказание на подсъдимата, показва още Окръжният съд.

Решението, с което Окръжният съд в Добрич удостоверява присъдата на Районен съд - Каварна, е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР