Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Районен

...
Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Районен
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич потвърди мярка за неотклонение задържане под стража, наложена на обвиняем за кражба

Състав на Окръжния съд в Добрич удостовери определение на Районен съд – Генерал Тошево, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинен за кражба.

К. Щ. е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 23 август 2022г., в Генерал Тошево, при изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости – сумата от 70 лв., от владението на друго лице, без негово единодушие и с желание незаконно да ги присвои. Според обвиняването кражбата била осъществена от къща в Генерал Тошево, посредством влизане през незаключена входна врата.

Окръжният съд, откакто се срещна с постъпилата тъжба от страна на обвинения и изложените доводи от страните, откри за безпричинно настояването за изменение на наложената на мъжа най-тежка мярка за неотклонение.

Според въззивния съд в тази ситуация са налице всички законови предпоставки за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража – К.Щ. е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение, за което е планувано наказване отнемане от независимост, от данните по делото може да се направи обосновано съмнение, че точно арестуваният е създател на закононарушението, за което е упрекнат, налице са данни за действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

От приложената по делото информация за съдимост е видно, че обвиненият е осъждан два пъти и закононарушението, предмет на следствие по досъдебно произвеждане, е вероятно осъществено от него при изискванията на рисков рецидив. Обстоятелството, че обвиненият има непрекъснат и сегашен адрес не изключва заплахата да извърши закононарушение, както и да се укрие, показва съдът.

Определението, с което Окръжният съд удостовери задържането под стража на обвинения, е дефинитивно.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР