Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаването на 30-годишен

...
Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаването на 30-годишен
Коментари Харесай

Връщат българин във Франция за изтърпяване на ефективна присъда

Състав на Окръжния съд в Добрич позволи предаването на 30-годишен мъж от село Айдемир, община Силистра, на френските управляващи в осъществяване на издадена против него Европейска заповед за арест за изтърпяване на наложено му дейно наказване „ отнемане от независимост “. Във Франция българският жител е бил наказан на 3 години затвор за владеене на съоръжение за подправяне на платежни средства, опит за скиминг машинация, осъществена като част от проведена незаконна група и присъединяване в група, формирана от престъпно проявени лица. От данните по делото излиза наяве, че той е наказан дружно с още двама българи, които са получили санкции от 3 и 4 години затвор. Престъпленията били осъществени в интервала от септември до 13 октомври 2011г. на територията на Франция и Германия.

Присъдата е постановена на 16 декември 2016г. от Изправителен съд в град Нанси. 30-годишният е обжалвал правосъдния акт, само че на 23 октомври 2018г. той е бил доказан от Апелативния съд в същия град. Веднага била издадена и заповед за задържане на българския жител. На 5 март т.г. той е бил разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест. Открит е на 3 май в село Карапелит, откакто полицейски чиновници спрели за инспекция автомобил и открили, че колата е ръководена от оповестения за интернационално търсене мъж.

Пред Окръжния съд в Добрич 30-годишният съобщи, че не желае да бъде предаден на френските управляващи, отхвърли да е правил посочените действия и означи, че има юрист във Франция, който апелира постановената против него присъда. Съдът обаче реши, че няма учредения да откаже предаването му на френските управляващи.

Окръжният съд удостовери взетата по отношение на мъжа мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като разпореди той да бъде наведен във Варненския затвор до фактическото му предаване във Франция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР