Състав на Окръжния съд-Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение задържане

...
Състав на Окръжния съд-Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъжа, пребил почти до смърт жена в Бобов дол

Състав на Окръжния съд-Кюстендил постанови непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 21-годишния Хр.Г. Той е упрекнат за обир, съпроводен с тежка телесна щета на 55-годишна жена, осъществен в центъра на Бобов дол.

Нападението стана в петък вечерта, дамата беше откарана в „ Пирогов “, към момента има заплаха за живота ѝ . Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд–София.

Около 19:00 часа на пешеходната алея в местността „ Свети Спас “ в Бобов дол. Младият мъж нападнал и лишил дамска чанта , мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв. от локална жителка. От събраните по досъдебното произвеждане доказателства все още е ясно, че става въпрос за тежко съзнателно закононарушение . Мъжът е направил и признания.

Съдът одобри, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Хр. Г. е бил осъждан като малолетен за нанасяне на междинна телесна щета и за обир, съпроводен със междинна телесна щета. Деянието по сегашното дело е осъществено в изпитателния период на наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 4 месеца , наложено му от Окръжния съд-Кюстендил през 2020 година

Съдът дефинира, че обвиненият е с висока степен на социална заплаха и за това взе най-тежката мярка за неотклонение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР