Състав на Окръжен съд - Добрич е потвърдил 2-годишна ефективна

...
Състав на Окръжен съд - Добрич е потвърдил 2-годишна ефективна
Коментари Харесай

Затвор за опасен рецидивист

Състав на Окръжен съд - Добрич е удостоверил 2-годишна ефикасна присъда, постановена от Добричкия областен съд против 25-годишния Е.М. от Добрич. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

На първа правосъдна инстанция подсъдимият е бил е приет за отговорен в това, че на 17 септември 2017 година в Добрич, при изискванията на рисков рецидив, е лишил непознати движими движимости на обща стойност 338лева. Мъжът направил кражбата от къща, в която проникнал като счупил остъкленото антре към дома и развалил бравата на входната врата.

От жилището той отмъкнал железна количка, кафемашина, прахосмукачка, екран за компютър, куфар, три стенни часовника, две електрически шевни машини, принадлежности и други движимости. 25-годишният е бил наказан в изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто е признал виновността си и всички обстоятелства, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановения правосъден акт с искане за по-леко наказване, под избрания в закона най-малко, с изказванието, че има многочислени смекчаващи виновността му условия.

Окръжният съд е решил обаче, че избраното от Районния съд наказване в размер на 2 години „ отнемане от свобода” е заслужено, ще влияе предупредително върху подсъдимия и ще му отнеме опцията да прави други закононарушения.

Съдебният състав е счел, че подбудите за осъществяване на действието би трябвало да се търсят не в неналичието на приходи и трудова претовареност, както твърди в жалбата си подсъдимият, а в ниската степен на публичното му схващане, в неговия незаконен табиет и в грубото неуважение на открития в страната правов ред, в частност непознатото право на благосъстоятелност. Воден от тези съображения съдът е удостоверил напълно първоинстанционната присъда.

Мъжът ще търпи наложеното му наказване при първичен непоколебим режим. Той е наказан да заплати и обезщетение за породените с действието имуществени вреди, както и направените по делото разходи в размер на 147,50 лв.. Постановеното от Окръжен съд - Добрич решение е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР