Състав на Окръжен съд – Варна уважи като основателно искането

...
Състав на Окръжен съд – Варна уважи като основателно искането
Коментари Харесай

Задържане под стража за 16-годишния, обвинен в убийството на 31-годишен мъж

Състав на Окръжен съд – Варна почете като основателно настояването на Окръжната прокуратура и дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 16-годишното момче, привлечено към наказателна отговорност за ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди.

Младежът бил арестуван на 8 август 2023 година, откакто били събрани доказателства за неговата съпричастност към осъществено тежко престъпно действие предходната вечер. На 7 август 2023 година, малко преди среднощ, в центъра на село в община Ветрино зародило сдърпване сред юношески компании. В кавгата били въвлечени и техни по-възрастни родственици. Стигнало се до там, че 31-годишен мъж от селото блъснал госпожица от една от фирмите, след което напуснал мястото на случая. Малко по - късно, тялото му било открито пред дома му. От осъществения оглед станало ясно, че мъжът е станал жертва на ликвидиране. 

16-годишният обвинен бе арестуван за период до 48 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Разследването е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел. Определението на съда предстои на въззивна инспекция от Апелативен съд – Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР