Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната

...
Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната
Коментари Харесай

Арестуваха 21-годишен варненец за разпространение на наркотици

Състав на Окръжен съд – Варна почете настояването на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 21-годишен мъж, притеглен в качеството му на обвинен за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, популяризирал високорискови наркотични субстанции без съответно позволение - закононарушение по член 354а, алинея 1, прочие 5 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Младият мъж е арестуван в миг, когато продал наркотични субстанции на други двама варненци. Той ги снабдил с по едно пакетче, съдържащо надлежно 0,45 грама марихуана и 0,53 грама от същото вещество.

Това не била първа сходна демонстрация на обвинения М.В. Той към този момент бил осъждан за същото по тип закононарушение и се намирал в изпитателния период на предходното си наказание. Младият варненец не работел и си осигурявал средства за живот посредством противоправната си активност.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Мъжът беше арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Считано от през днешния ден М.В. е арестуван под стража.

Определението на Окръжния съд във Варна предстои на обжалване пред Апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР