Състав на Девненския районен съд призна за виновен бившия кмет

...
Състав на Девненския районен съд призна за виновен бившия кмет
Коментари Харесай

Осъдиха бившия девненски кмет за длъжностно присвояване на гориво за над 38 000 лв.

Състав на Девненския областен съд призна за отговорен някогашния кмет на община Девня Атанас Кузев за длъжностно заграбване в огромни размери – 38 298 лв., като му наложи наказване отнемане от независимост за период от 3 години, чието изтърпяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период. С присъдата от през вчерашния ден съдът лиши Кузев и от право да заема държавна и социална служба по член 37, алинея 1, т. 6 от Наказателен кодекс за период от 5 години.

Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Девня за това, че в интервала от 2009 до 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение в качеството си на длъжностно лице – настоящ кмет на община Девня, е присвоил гориво в огромни размери. По време на следствието обвиненият кмет е бил с мярка за неотклонение " Парична гаранция “ в размер на 5000 лв..

Община Девня сключила контракт с " Лукойл България ", съгласно клаузите на който била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня. С нея кметът зареждал управлявания персонално от него длъжностен дизелов автомобил – джип " Волво “. Зарежданото дизелово гориво доста надвишавало разхода на автомобила съгласно техническите му параметри. С картата за гориво били зареждани и обилни количества бензин, плащани били и скъпи алкохолни питиета и цигари в разнообразни бензиностанции в страната.

Това е второто разглеждане на делото против към този момент някогашния кмет Атанас Кузев. В края на 2017 година Девненският областен съд го оправда по повдигнатото обвиняване за длъжностно заграбване в огромни размери. Последва митинг на Районната прокуратура в Девня против оправдателната присъда. Състав на Варненския областен съд върна делото за разглеждане от различен състав на първата правосъдна инстанция, който се произнесе с неоправдателната присъда през вчерашния ден.

Районната прокуратура в Девня ще стачкува неоправдателната присъда, защото счита, че наложеното условно наказване на Кузев е незаслужено и занижено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР